Öncelikle merhaba arkadaşlar aklımda bir fikir var bu fikri sizler ile paylaşmak istiyorum. Ben herkesin giremediği bir whatsapp grubundayım. Bir grupta 245 kişi var bu gruptan 6 tane var.
Altı grupta farklı farklı şeyler paylaşılmıyor. Grup limiti 250 sanırım grup limiti dolduğu için toplam 6 grup var. Her grupta x adlı kişi yönetici ve sadece yazma yetkisi x adlı kişide var.
Gruba üyelik referans sistemi ile oluyor. Yani bir tanıdığınız tarafından davet edilmeniz gerekiyor. Bu gruba gelen iş ilanları sadece gruptan işçi alıyorlar. Yani dışarıdan alım yapmayan kurumlar buradan alıyor. Yada şöyle söyleyeyim x muhasebe şirketinde x kişi muhasebeci olarak çalışıyor. Şirket yeni muhasebeciler alacağını söylediğinde bu muhasebeci diyor ki siz hiç aramayın benim tanıdığım bir kaç kişi var onları görüşmeye çağırayım diyor ve grup yöneticisi olan x kişisine mesaj olarak atıyor o kişide gruba gerekli bilgileri atarak iş alımı yapıyor. Bu şekilde devam ediyor.
Ben bu gruptan 10-15 arkadaşımı işe sokmuş bulunmaktayım. Genelde alıyorlar sadece konuşmak için çağırmıyorlar yani :)
Bende şöyle birşey düşündüm, bir mobil uygulama yapsak ve iş ilanlarını paylaşsak nasıl olur? İnstagram sayfası vs de açabiliriz. İnstagramda insanların takip etmeyi düşüneceği bir sayfa. Mesela benim karşıma bir iş ilanı sayfası çıksa ben takip ederdim. Arkadaşlarımıda yönlendirirdim veya ona bu sayfadan bir iş önersem bana bu işi nereden bulduğumu soracaktır. Kendiside dahil olmak isteyecektir diye düşünüyorum, kendi çevreme dayanarak.
Şöyle düşünüyorum, mobil uygulama yaptırılacak veya birisi kendisi basit birşey yapacak, birisi instagram ile uğraşacak bir adsense ve adwords ile ilgilenecek yani demek istediğim bir kaç kişi olalım herkes bir alana yönelsin böyle bir yol deneyelim diye düşünüyorum.
Aranızda birçok işe kalkışmış insanlar olduğunu biliyorum. Tecrübeleri abilerim ve kardeşlerimin düşüncelerini bekliyorum.
Buraya kadar okuduğunuz içi teşekkürler :)
Edit: İşler istanbul ve çevresinde bulunan illerdedir.
Edit2 İş ilanlarının türleri geneldir. Temizlikten, mühendise kadar. Bayan iş ilanlarıda bulunmaktadır.