lostyazilim
tr.link

Markanın net uzantısı?

5 Mesajlar 775 Okunma
lstbozum
tr.link

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Selamun aleykum, elimde global yabancı bir markanın net uzantısı var. Aslında aldığımda farketmemistim. 2-3 yıldır elimde duruyor backorder dan almıştım. Projelendirecek kadar İngilizcem yoktu. Satmayı düşünüyorum ama sormak istediğim şey .com uzantısının bir markaya ait olması. Aslında özel bir isim de değil ama. Bununla ne yapılabilir? Değerini etkiler mi?
Newmotion

Eşit: Bu arada tüm uzantıları doluydu. Hatta sonuna başına ekler gelmiş halleri bile doluydu

wmaraci
reklam

oneyazar oneyazar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 914
  • Beğeniler 126 / 156
  • Ticaret 3, (%100)
merak ettim domaini para eder gibime geliyor

wpdenizi wpdenizi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 36 / 152
  • Ticaret 1, (%100)
Şayet marka adı tescil edilmişse domain ıskartaya çıkar. Benim başıma geldi bu. Farkında olmadan aldım, ama marka o ismi tescillemiş daha önce. Uzun süre sıkıntı olmadı sonra ödeme alt yapısı için başvurduğumda tescil belgesi istediler. Bir süre sonra da uyarı geldi ve kapattım.
Şayet tescilli değilse sıkıntı olmaz.

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
oneyazar hocam konuda yazıyor zaten gözden katı galiba :) newmotion.net domain

wpdenizi hocam bu konu yerli yabancı bir çok forumda tartışılıyor. Burada da defalarca konusu açıldı. ICANN üzerinde de okumuştum. Markalarin domain üzerinde hakkı yoktur sonucuna bağlanıyor her tartışma. Hatta geçen burada bir konu açıldı. uyanıklar, bizim markamızın domainine benzer bir domain almışsınız derhal onu bize teslim edin diye mail atmışlar arkadaşa. Sonucu ne oldu bilmiyorum ama orada söylenen de buydu. Domainler satın alan kişilerin oluyor. Markayı taklit etmek, kullanıcıları yanıltmak veya markayı kötülemek dışında kullanımlarda domainler satın alan kişilerindir. Tabiki markalar mail atıp domainleri istiyorlarmış ama bunda hakları yok bildiğim kadarıyla. Satışı yapılan global domainlere bakarsanız, orada da benzer marka domain fiyatların epey yüksek olduğunu görürsünüz. Yani farklı kullanımlarda gaspedemezler.

wmaraci
wmaraci

wpdenizi wpdenizi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 36 / 152
  • Ticaret 1, (%100)
Çok değil bir ay önce WordPresspara.com diye domain aldım. Siteyi de açtım. WordPress vakfı imzalı bir bildirim geldi. WordPress bir marka adıdır ve domain de bu adı kullanamazsınız. Ve bir sürü anlaşma, maddeler ıvır zıvır yazıyordu.

Ben dikkate almadım, bir hafta sonra İyzico ya başvurdum. Cevaben, "Tescilli bir markayı alan adınız da kullanıyorsunuz. Markanın adınıza tescilini gösteren belge veya marka yetkililerinin onayını gösteren belge olmadan ödeme alt yapımızı kullanamazsınız." dediler.

Ben de kapattım tabi.

Ben söylentiden anlamam. Avukat da değilim, sadece yaşadığım için söyledim. Benzer bir hadiseyi daha öncesinde de yaşadım.

Domaine sahip olabilirsiniz, ama kullanmanız konusunda sıkıntı olabilir.

Elbette bu sadece yaşadıklarımdan bir çıkarımdır, net bir bilgi değildir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al