Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamun aleykum, elimde global yabancı bir markanın net uzantısı var. Aslında aldığımda farketmemistim. 2-3 yıldır elimde duruyor backorder dan almıştım. Projelendirecek kadar İngilizcem yoktu. Satmayı düşünüyorum ama sormak istediğim şey .com uzantısının bir markaya ait olması. Aslında özel bir isim de değil ama. Bununla ne yapılabilir? Değerini etkiler mi?
Newmotion
Eşit: Bu arada tüm uzantıları doluydu. Hatta sonuna başına ekler gelmiş halleri bile doluydu
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
M** H**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
merak ettim domaini para eder gibime geliyor
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şayet marka adı tescil edilmişse domain ıskartaya çıkar. Benim başıma geldi bu. Farkında olmadan aldım, ama marka o ismi tescillemiş daha önce. Uzun süre sıkıntı olmadı sonra ödeme alt yapısı için başvurduğumda tescil belgesi istediler. Bir süre sonra da uyarı geldi ve kapattım.
Şayet tescilli değilse sıkıntı olmaz.
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çok değil bir ay önce WordPresspara.com diye domain aldım. Siteyi de açtım. WordPress vakfı imzalı bir bildirim geldi. WordPress bir marka adıdır ve domain de bu adı kullanamazsınız. Ve bir sürü anlaşma, maddeler ıvır zıvır yazıyordu.
Ben dikkate almadım, bir hafta sonra İyzico ya başvurdum. Cevaben, "Tescilli bir markayı alan adınız da kullanıyorsunuz. Markanın adınıza tescilini gösteren belge veya marka yetkililerinin onayını gösteren belge olmadan ödeme alt yapımızı kullanamazsınız." dediler.
Ben de kapattım tabi.
Ben söylentiden anlamam. Avukat da değilim, sadece yaşadığım için söyledim. Benzer bir hadiseyi daha öncesinde de yaşadım.
Domaine sahip olabilirsiniz, ama kullanmanız konusunda sıkıntı olabilir.
Elbette bu sadece yaşadıklarımdan bir çıkarımdır, net bir bilgi değildir.