erdilin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
öğretmen
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
bildigim kadarı ile arama butonunu temanızdan önce silin ; ayrıca dosya izinlerinizi ftp den inceleyin 777 olanları değiştirin
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
temanın editör bölümünden demek bende öyle tahmin ettim ama başka bir şey olabilir mi diye konu açtım sağol atakanım hemen kapatıyorum
1 kişi bu mesajı beğendi.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Wordpress yada shell ile alakalı da olmayabilir.
Eğer biri seni gözüne kestirdiyse seninle aynı sunucu üzerindeki siteleri bulup (çok basit bir sunucu tarama işlemi, wm aracı'nda bile bunun için bir araç var.) güvenliği zayıf herhangi bir site üzerinden senin dizinine erişip index atabilir. Hedefinde sadece sen varsan diğer sitelere dokunmayabilir ve böylece kendini sunucu ana dizinine erişim sağlamış gibi gösterebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
admin klasörüne şifre koymanız yararlı olacaktır.Birde wp-login.php de değişiklik yaparak güvenliğinizi arttırabilirsiniz
wp-login.php dosyamızı açıp
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Developer
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sizler de farketmişsinizdir, Cms sistemler arasında en çok güncelleme veren sistem WordPress'dir. Burada ki amaç açık kapatmak, yeni bir özellik eklemek veya mevcut bölümlerden bir tanesini geliştirmektir. Hatam var mı bilmiyorum ancak bir forum da okuduğum makale de Twenty temasıydı sanırım, bu temadan sızıntı verebildiğiydi. Bu temadan açık bulup giriş yapabiliyor ve index atabiliyorlar. Benim tavsiyem sistemi güncel tutup, güncellediğiniz zaman bu temayı silmeniz. Ayrıca 2.5 yıllık Wordpress kullanıcısıyım bir kez dahi shell, index vb. hack işlemine maruz kalmadım.
Eğer şifreyi buldular diyorsanız yapmanız gereken çok basit. :)
1- Zor bir şifre ; OrnekSifre2310@!
Harf sayı ve özel karakter aldığı için zor olucaktır kırılması.
Sunucu firmanız ile iletişimi kesmeyin.
Eğer sağlıklı cevaplar alamıyorsanız ki yapılan bir hack işleminin kesinlikle nasıl yapıldığını sunucu firmaları araştırır ve ortaya döker, bunu yapamıyorlarsa da fazla bir alışverişiniz olmasın derim :))
1 kişi bu mesajı beğendi.