ibrahim2784 adlı üyeden alıntı
Hocam Tayfun arkadaşla 1 yıldır denemeler yaptık. Size birşey sormak istiyorum.
1. Moz.com reklamını alman adsense tr den tıkladım = 1.48 euro verdi.
2. Moz.com reklamını ingiltere adsense tr den tıkladım=2.36 pound verdi.
3. Moz.com reklamını tr adsense tr den tıkladım= 0.72 tl verdi.
Bu nasıl oluyor peki + reklam tıklamalarında hepsindede aynı süre kalındı ve reklamda 3 sayfa gezildi. ;)
Öncelikle Moz.com Türkçe hizmet vermiyor, yüksek TBM vermesi gayet normal.
O zaman bu kadar insan keriz, sizler akıllısınız yanlış anlamayın.
Yıllardır AdSense odaklı siteler yapıyorum, yabancı dilim olmadığı için sadece Türkçe çalışıyorum.
Benim gibi de bir çok arkadaş var. Özellikle ilgilendiğim sektörde TR ortalama TBM 0.50, 0.70 kuruş arasında ki bu TR için iyi bir TBM ortalaması.
Aynı TBM değeri ABD'ye baktığımızda aynı sektörde 1 USD'ye kadar çıkabiliyor. İstikrarlı olarak 0.70 USD alınabilir ki bu da 4 TL yapar.
Ben 0.70 USD de istemiyorum hocam. 50 cent TBM ortalaması bana yeter. Ki biliyorsunuz yurt dışı için 50 cent TBM'ye millet site açmaz.:)
Kendi sitem üzerinden hesap yapıyorum; günde ortalama 400 - 450 arasında tık alıyorum. Adsense hesabım TR olduğu için kazanç düşük.:( ABD adsense alırsak, sizin söylediğiniz gibi 1-2 poundlar yerine şöyle 50 cent bir ortalama yakalarsak günde 225 USD yapar. Bu da 1.200 TL'yi aşar.:eek: Ben zengin olacakken keriz gibi TR adsense ile kendi yağımda kavruluyorum.:)
Bunu da bir kenara bırakıyorum, farklı bir sektörde 7-8k tekil hitim olmasına rağmen TBM 0.30 - 0.40 kuruş arasında. Özellikle bu sitem için çok isterim.:) Yapıştıralım oraya da Almanya veya ABD bir adsense hesabı, uçuralım siteyi, işte o zaman herkese benden yemek.:)