DNS aramalarını hızlandırmak için cloudflare kurdum. Bütün kayıtları gri yaptım (only DNS). Google, opendns ve cloudlare DNS den global flush yaptım. Tarayımdaki DNS kayıtları temizledim. Önbellekleri sildim. Mobil ve PC de de DNS kayitlari sıfırladım. 2 gündür DNS oturmadı.
Bir giriyorum eski hosting DNS si var, bir giriyorum cloudflare DNS su var bir giriyorum bir subdomainimin ssl si var. 3 farklı durum arasında gidip geliyor. Anlamış değilim.
DNS check sitelerine bakıyorum orada da sürekli değişiyor DNS kayıtları. Hostingiminkiyle cloudflare arasında gidip geliyor farklı zamanlarda.
Ns kayıtlarını en başta yönlendirdim zaten.
DNS neden oturmuyor? Önceden bunları yapınca 10-15 dakikada oturuyordu. Zaten hiç bir şey yapmasan bile 1 günde oturuyor. Hızlandırdığım halde oturmadı.
Gtmetrix gibi sitelerden de bakıyorum üst bilgi yazılarına. Bazen cloudflare ip si bazen normal site ip si görünüyor.
Aynı şekilde mobilde üst bar ssl kilidine basıp bakıyorum. Sayfalar arasında bile farklılık var.
Ne yapmam lazım cloudflareden anlayan biri inceliyip yardımcı olabilir mi lütfen