Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kullandığım tema bir resmi 20 farklı boyutta tekrar üretiyor. Bunu en asgari seviyeye çekmek istiyorum. 3 format yeter herhalde değil mi? Hangi boyutlar idealdir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Boyutlar tamamen temaya göre değişmektedir. Temanızın anasayfasını, kategori&post sayfalarını, aynı zamanda widget ve benzer içerikler kısımlarındaki resimleri kontrol ederek diğer görsel ebatlarını kapatabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Fazla sayıda resim oluşturmasının nedeni kullanılan masa üstü ekranların farklı ebatlarda olması ve telefon modellerine göre ayrıca değişmesinden kaynaklanmaktadır.
Kullandığınız temanın demo versiyonu üzerinde resim ebatlarını görerek sitenizde aynı ebatları kullanmak en sağlıklısıdır. Aynı zamanda mobil uyum konusunda en iyi yöntemdir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Resim boyutlarını tesbit etmekte zorlanıyorum. CSS den baktığımda %100 girilmiş. Resimleri direk açıyorum (URL ye resim boyutu yazıldığı için) fakat oradaki oranlarda doğru gibi değil. Yani o resmi aktif ediyorum ama sitede bozulma oluyor. Benim aradığım şey hangi görsel boyutlarının kullanıldığını tesbit edecek yöntem, eklenti, sorgu vb. Manuel olarak tesbit edemiyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
yilmaz70 adlı üyeden alıntı
Fazla sayıda resim oluşturmasının nedeni kullanılan masa üstü ekranların farklı ebatlarda olması ve telefon modellerine göre ayrıca değişmesinden kaynaklanmaktadır.
Kullandığınız temanın demo versiyonu üzerinde resim ebatlarını görerek sitenizde aynı ebatları kullanmak en sağlıklısıdır. Aynı zamanda mobil uyum konusunda en iyi yöntemdir.
merhaba aynen bende demodan gidiyorum, dün newspaper x aldım, her ebat var demoda :) ilk kez gördüm böyle farklı farklı boyutta resim koyan tema
696*341
696*433
696*486
696*464
baktım hiç aynı oran yok 696 dışında bıraktım bakmayı, sanırım 696*341 kullanacağım
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
selcuksofta Öne çıkan görsel resmini baz almanız yeterlidir. Gerisi otomatik olarak tema tarafından oluşturuluyor zaten.
Yazı içerisinde yer alan resimler için; genişliği 500 den fazla yapmayın derim. Sebebi ise mobil uyumluluk konusunda en rahat performansın sağlanmasıdır. Malum, sadece ana sayfa değil tüm sayfaların özellikle mobilde iyi açılması gerekiyor.
newspaper x için demoya bakabilirmisin sana zahmet yani kaç olsun öne çıkan görselim