Merhaba,
Önümüzdeki hafta sonu özel ve sınırlı sayıda, sadece ÖZGÜN tasarımların bulunduğu giyim markamı açıyorum.
Markanın kendi tasarımları dışında yurtdışında bulunan ve özel olarak beğendiğim bir kaç marka ile birlikte ortak ürünler üretip belirli bir süre sonra bunları da kendi markamın bünyesinde satışa sunmak istiyorum. (A MARKASI X B MARKASI Şeklinde) Gerekli görüşmeleri sürdürüyorum şuan.

Bu marka ürünlerle ilgili belirli kısımları kendi yapıp ürünün üretimi %70 seviyesindeyken bize gönderecek, kalan %30'luk kısmı tamamlayıp satışa sunacağım.

Sormak istediğim durum ise şu ; Bahsettiğim marka bana tek tek göndermeyecek bu ürünleri ve ben markadan ürünleri SATIN ALMIYORUM. Üretip gönderiyor ve ben tamamlayıp markaya koyuyorum bu şekilde işliyor. Gümrükte bu durum nasıl işlem görüyor? SATIN ALMIŞ olmasam da toplu bir ürün gönderimi olacak sonuçta. Vergisi falan nasıl işlem görüyor? vergi ödemek problem değil, benim için önemli olan bu toplu alımların hızlı gerçekleştirilmesi.

Not : her iki marka da resmi, vergili markalar. (Herhangi bir resmi işlem yapmam gerekiyorsa, öneride bulunurken sormanıza gerek kalmasın diye belirtmek istedim.)

Bu konuyla ilgili bilgili kişilerden veya fikri olanlardan önerileri bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.