buzmavisi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%73)
Forumlarin bitmesinin sebebi sosyal media dir. Forumda insansanlar ayrica sosyallesmek icin kullaniyordu. Ben bu acidan bakiyorum olaya
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Arz talep meselesi diye düşünüyorum, öyle fazla kişi artık forum sitelerinde takılmıyor, vakit geçirmiyor hele baş forum siteleri varken. Tek tek isimlerini vermeme gerek yok, forum sitesi tutması için aktiflik ve ekip en önemli konu, genel forum yerine bir kategori üzerine kurulursa çok şey başarılabilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bana kalırsa forum sitesi farklı olmalı o zaman bir işlev sağlar. Her forum sitesi açmak isteyen aynı temayı kullanıp farklı domain ile forum sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Ben şahsım adına bu tarz forum sitelerinin fazla tutunabileceğini düşünmüyorum. Tema aynı, içerikle ve sorular aynı bu yüzden talep tutmaz.
Önceliğiniz özgün olmalı farklı tema kullanın veya özel (düzenleme) yaptırmaya bakın. Kişi sitenize girdiğinde bir farklılık hissetsin. Bu sadece forum sitesi için değil kendi sitelerinizin bile şema ve tema özelliklerini değiştirin.
Bunlar yapıldıktan sonra bir yerlere gelebilirsiniz. Onedio, kızlar soruyor, wmaracı veya diğer forum tarzı platformlar kendine özgü bir yapıları var bu yüzden farklılar diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Forum teması vs önemli diyen arkadaşlar var. :) :) Bunun pek önemi yok. Üstad Bill Gates'in dediği gibi "içerik kraldır" ve içerik zengin olduğu sürece o blog ya da forum sitesinin tutmama ihtimali yok. İçerikler gerçekten bilgi içerecek ve okuyan bunu hissedecek. 2015 yılında kurulan forum sitemiz şuan 16 bin üyeye sahip ve aylık 400k görüntülenmesi var. 2015 yılında "forum açacağım" deseydim gelecek cevaplar belliydi "o site tutmaz" :) Herkesin yaptığı şeyi yaparsanız tutma olasılığı çok azdır. Spesifik bir konuda açılmış bilgi veren bir sitenin tutma ihtimali her zaman diğerlerine göre fazladır. Gidip de teknoloji forumu felan arkadaşlar, lütfen vaktinizi harcamayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Genel forum sitelerinin şu saatten sonra tutması neredeyse imkansız gibi. Ama mesela bir konu, hobi alanı, veya teknik bir alan buldunuz diyelim. Bu alana meraklı kişiler var ancak bu kişilerin bir araya gelip bilgi paylaşımı yapabileceği bir ortam yoksa bu alanda kurulacak bir forum gerçekten iş görebilir. Ancak her türlü çok çalışma isteyen bir iş. Kullanıcı kitlesi oluşturana kadar sürekli sizin bilgi üretmeniz ve kullanıcıyı foruma bağlacak işler yapmanız gerek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Planlama
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Genel forum isi bitti tabii ki.Ben 2001 de basladigim genel foruma ki gunluk online uye olarak 150 kisi vardi 5 k ziyaretci minimum du 2013 degistirmek zorunda kalanlardanim.Cunku zaman icinde bir cok degisiyor.Bu isin cikar yolu bir seye hitap eden forum ozgun olmak iki uc kisi bulmak sonra gerisi gelir
Not: Paran varsa da mutlaka tuttursun
https://www.turkmaxi.org Webmaster Forumu