lostyazilim
tr.link

Profil sayfası yapmak çok mu zor!?

4 Mesajlar 606 Okunma
acebozum
tr.link

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Uzun yıllardır wordpress için düzgün bir üyelik sistemi arıyorum. Ama performanslı bir şey yok. En azından ön uçtan üye olunup, profil ayarlarını buradan yapabilecekleri basit bir profil sayfası yapmak istiyorum. Ama güvenlik konusunda da endişelerim var. Sonuçta veritabanına girdi çıktı olacak.

Eklentiler yüzlerce gereksiz kullanmadığım özelliklerle şişiyoriyor siteyi. Buddypress bile eklediği veritabanı yüküyle siteyi mahvediyor.

Bu basitlikte bir profil sayfası yapmak çok mu zor? Basit kodlamalarla oynayacak kadar bilgim var ama sıfırdan yapamam, oradan buradan toplarım belki.

Bazı temalarda görüyorum gömülü sistemde çok harika işliyor üyelik sistemleri, yani amaca yönelik kodlama yapılınca basit, sade harika bir bütünlesme oluyor.

Böyle basit bir profil sayfası yapmak çok mu zor? Ve bir kere yaptım bitti diyebilir miyiz? Sürekli güncellenmesi gerekir mi kodların güvenlik çekirdek uyumu vb için?

wmaraci
reklam

s1b3r s1b3r Asker yolcusu Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 70 / 66
  • Ticaret 1, (%0)
hocam bence üye paneli koymayın wordpress sitenize :) profil fotoğrafına fake atar veritabanınıza shell atar uğraş uğraşabilirsen

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
s1b3r hocam bunun güvenliği vardır herhalde. Üyelik sistemi kullanan milyonlarca site var. İşte kendim profil sayfası oluşturmaya çekiniyorum güvenlik büyük sorun. Hazır sistemler de performansı yerin dibine geciriyor

s1b3r s1b3r Asker yolcusu Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 70 / 66
  • Ticaret 1, (%0)
şu şekil örneklendireyim. Dediğiniz gibi üyelerin yapacağı her işlem veritabanınıza kayıt ediliyor. Veritabanınız sağlam değilse direk patlarsınız. Wordpress güzel bir sistem fakat internet dünyasındaki en çok site açıklarının olduğuda bir sistem. Tek bir profil fotoğrafı ile neler yapılabilir internetten araştırıp bulabilirsiniz. Önlem olarak güvenlik olarak wordpress php html yükleme izinlerini kapatırsınız. tavsan.png olan bir resmi veri giriş çıkışlarından tavsan.png.php yapar php olarak yükler siteniz hiç olur

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al