Merhaba,
ben bir projem için q2a soru cevap scriptini değiştirmek istiyorum.
açık kaynak kodlu scriptte ufak değişiklikler yaparak ve extra modüllerle bir sosyal medya sitesi veya sözlük vari bir siteye dönüştürmek istiyorum.

Buradan bir yazılımcı arkadaşımdan destek istedim bu konuda ve sağolsun arkadaş çok dürüstçe, işi almadan bana yazılımın kodunun ve amacının değiştirilmesinin sorun olabileceğini lisans kapsamında olmadığını belirtti. Olur da ileride bu projem büyürse emeklerimin bu yüzden boşa gidebileceğini söyledi.

Bana daha çok araştırma yapmamı telkin etti ve kendisine çok teşekkür ederim tekrardan buradan.

Bu konuda biraz araştırma yaptım.

Öncelikle kullanacağım yazılım. q2a
https://www.question2answer.org/license.php GNU General Public License version 2

lisansıyla korunuyor. ve alt tarafta ekstra maddeler de var bunlardan biri de aşağıdaki madde

Activities other than copying, distribution and modification are not covered by this License; they are outside its scope. The act of running the Program is not restricted, and the output from the Program is covered only if its contents constitute a work based on the Program (independent of having been made by running the Program). Whether that is true depends on what the Program does.


Burada yazılımcı arkadaşımın dediği gibi programı kapsamı dışında kullanamazsınız tarzı şeyler söylüyor.

ama
GNU Public License v2

Bu yukarıdaki yazan maddeyi içermiyor.

değişiklikle ilgili her hangi bir yasakta içermiyor sadece bazı şartları var bu lisansın

Değiştirilmiş Kaynak Sürümlerini Yaymak.

Kısım 4 kapsamında Programı temel alan bir işi veya Programdan işi üretecek değişiklikleri kaynak kod biçiminde şu koşulları da karşılamak şartıyla yayabilirsiniz:

İş onda değişiklik yaptığınıza dair gözle görülür bildiriler içermeli ve ilgili bir tarih vermelidir.
İş bu Lisans ve kısım 7 altına eklenen şartlar gereğince yayınlandığına dair gözle görülür bildiriler içermelidir. Bu gereklilik kısım 4′teki “tüm bildirileri değiştirmeden tutma” gerekliliğinde değişiklik yapar.
İşin bir kopyasını elde eden herkese tüm işi bu Lisans kapsamında bir bütün olarak lisanslamalısınız.Bu Lisans bu sayede kısım 7′de verilecek tüm ek koşullar ile birlikte işin tamamını ve nasıl paketlenmiş olurlarsa olsunlar tüm parçalarını kapsayacaktır. Bu Lisans işin başka herhangi bir şekilde lisanslanmasına izin vermez, ama ayrıca bunun için bir izin aldıysanız onu geçersiz kılmaz.
Eğer işin etkileşimli kullanıcı arayüzleri varsa, her biri Uygun Yasal Bildirileri içermelidir; ancak eğer Programda etkileşimli arayüzlerden Uygun Yasal Bildiriler göstermeyen varsa, sizin işinizin bunları gösterecek şekilde değiştirmesi gerekmez.


Sonuca gelirsek bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim şey şu.

Yukarıda bahsettiğim açık kaynak kodlu scripti değiştirip kullanabilir miyim projelerimde. ileride olur da proje büyürse sorun olur mu ?