lostyazilim
tr.link

Askerlik ve Tecil Hakkında

7 Mesajlar 1.268 Okunma
lstbozum
tr.link

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Merhaba arkadaşlar, liseden mezun olduktan sonra 2 yıllık bölümümün üniversitene gittim, ardından "bölümümü bitirmeden" 4 yıllık tecil hakkım doldu. Bu sene de farklı bir bölüme, 2 yıllık aöf üniversitesine yazıldım. Tekrardan tecil hakkım var mı? Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Not: Meslek lisesi mezunuyum.

Düzenleme: Askerlik şubesine gittim ve 2 yıllık açıköğretim okuduğumu belirttim. Şubede çalışan memur; 31/12/2023 yılına kadar tecil hakkım olduğunu söyledi, tecil onaylandı. Merak eden arkadaşlar konudan faydalanabilir.

wmaraci
reklam

Karsavarx Karsavarx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek ogrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 25 / 19
  • Ticaret 10, (%100)
e devletten askerlik sorgulama yaparsaniz orda ne zamana kadar muaf oldugunuzu yazar.
ben en son 29 a kadar tecil olurda kaldim, degisme durumu oldumu devam mi ediyor emin degilim.

https://www.artiway.com.tr/?r=5469962

• Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Karsavarx Hocam bu ayın sonunda bitiyor tecilim. Bir daha tecil hakkımın olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

mhmtfhribl mhmtfhribl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek kurye
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 17 / 26
  • Ticaret 5, (%100)
Aynı sorun bende de var. Ama sen aöf yazılmışsın. Öğrenci belgenle git tecil ettir. Ha bu arada. Meslek lisesi mezunuysan 3+3 tecil edebilme hakkında var.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
mhmtfhribl Hocam, internette baktığım kadarıyla tecil ettiremiyorum sanırım. Yarın öğrenci belgem ile gidip baktırmam gerekiyor sanırım. Veya Ocak 2020’de e devlet üzerinden kontrol edeceğim.

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
2 yıllık bir üniversite için tecil ettirme hakkı vardı 2 veya 4 sene. Daha sonra 2 yillik üniversite bitince tekrardan tecil ettirebilmek için en az 4 yıllık üniversiteye kaydolman gerek. Sonra yine tecil ettirmek istersen de 4 yillik da yetmicek ve yüksek lisans yapman gerek. İki defa 2 yıllık olmaz yani. Öyle biliyorum. Ben de 4 yıllık AÖF'e kaydoldum, şuan 2022ye kadar uzattılar tecilimi.

Bir de üniversite bittikten sonra 2 yıl daha uzatma hakkı varmış iş hayatında deneyim kazanmak için vs... Bir şansınız daha olabilir yani. Askerlik şubesine gidin. Öğrenci işleri vs. bilmez bunları. Ben aof öğrenci işlerine sormuştum ve tecil olmaz demişti ama askerlik şubesinde hemen uzattilar.

Ayrıca en fazla 29 yaşına kadar tecil ettirilebilir. Ondan sonra okusan da pek faydası yok sanırım.

• Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Düzenleme: Askerlik şubesine gittim ve 2 yıllık açıköğretim okuduğumu belirttim. Şubede çalışan memur; 31/12/2023 yılına kadar tecil hakkım olduğunu söyledi, tecil onaylandı. Merak eden arkadaşlar konudan faydalanabilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al