lostyazilim
tr.link

Blog'un markaya donusumu

5 Mesajlar 751 Okunma
acebozum
tr.link

sevdabirates sevdabirates WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Ingilizce diliyle ilgili bir konuda blog sitesi açmaya hazırlanıyorum. Marka konusunda tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım var:
1-) Yazdığım blogu uluslarasi arenada markasını nasıl tescil ettirebilirim? Turkiyede demiyorum, tüm dünyada.
2-) Eğer marka tescili yapmayıp site tutarsa ve benden sonra başka bir ulkede yaşayan bir kişi bunu markaya çevirirse benim bloğumu kapattirabilir mi bu marka benim.diye ? (Domain sende bile olsa marka hakkı onda diye kapatılan çok duydum)
3-) Her blog için marka tescili yapılması mi gerekiyor? Sizin ingilizce yapıp da tutan siteleriniz oldu mu? Bunlarla ilgili marka patent sorunları yaşadınız mi ?

elektronikssl
webimgo

sevdabirates sevdabirates WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Bilgisi olan yok mu ?

Croizer Croizer Thank you Jobs Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek PHP Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 38 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Sen bu soruyu patent firmalarına sorsan daha doğru olur diye düşünüyorum. turkpatent.gov.tr adresinden iletişime geçip sorabilirsin. En doğru cevabı onlar verir.

BlackStone BlackStone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam her markanın patenti bağlı olduğu ülkenin ticaret kuralları çerçevesinde değerlendirildiğinden, o ülkeye özeldir. Yani sizin her ülkede ayrı ayrı marka patent bürolarına gidip, o ülke için markanızı tescil ettirmeniz gerekir. Bu arada hevesinizi kırmak istemem ama ingilizce sayfalarda rekabet tahmin ettiğinizden çok daha yüksektir. Yani projenize güveniniz tam ise profesyonel olarak yatırımcı desteği alın derim.

wmaraci
wmaraci

MediaRaizo MediaRaizo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 25 / 85
  • Ticaret 4, (%100)
Bunlara ek olarak, markanı üretip Türkiye’de tescilini alırsın. Sonuçta ihracat gibi düşün;) Yani düz mantıkla sonucun bu olduğuna imzamı atarım.
İkincisi, acun.com daha önce biri tarafından alınmıştı. Acun Ilıcalı acun.com projesine başlarken domaine bakmayı akıl edemediğinden, herşey acun.com ğzerine projelendirildi.
İş domaine gelince çocuk arandı, acun.com satın alınmak istendi. Çocuk faiş fiyat isteyince acun ben kerizm dedi ve acunn.com olarak değiştirdi herşeyi, ufak bir gecikmeyle iş aktif hale geldi.
Yani domaini sağlam bir register firmasından( Godady.com - Network Solutions - 1and1 - BlueHost gibi ) alırsan o domainin süresi bitmeden kimse senin rızan olmadan o domaini alamaz, kullanamaz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al