-
Üyelik
14.09.2018
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
seo
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
H** P**
-
Mesajlar
282
-
Beğeniler
150 / 55
-
Ticaret
1, (%100)
Ingilizce diliyle ilgili bir konuda blog sitesi açmaya hazırlanıyorum. Marka konusunda tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım var:
1-) Yazdığım blogu uluslarasi arenada markasını nasıl tescil ettirebilirim? Turkiyede demiyorum, tüm dünyada.
2-) Eğer marka tescili yapmayıp site tutarsa ve benden sonra başka bir ulkede yaşayan bir kişi bunu markaya çevirirse benim bloğumu kapattirabilir mi bu marka benim.diye ? (Domain sende bile olsa marka hakkı onda diye kapatılan çok duydum)
3-) Her blog için marka tescili yapılması mi gerekiyor? Sizin ingilizce yapıp da tutan siteleriniz oldu mu? Bunlarla ilgili marka patent sorunları yaşadınız mi ?
Croizer
Thank you Jobs
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
13.10.2018
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
F** S**
-
Mesajlar
57
-
Beğeniler
38 / 7
-
Ticaret
0, (%0)
Sen bu soruyu patent firmalarına sorsan daha doğru olur diye düşünüyorum. turkpatent.gov.tr adresinden iletişime geçip sorabilirsin. En doğru cevabı onlar verir.
-
Üyelik
01.06.2014
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İşsiz
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
T** K**
-
Mesajlar
434
-
Beğeniler
28 / 119
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam her markanın patenti bağlı olduğu ülkenin ticaret kuralları çerçevesinde değerlendirildiğinden, o ülkeye özeldir. Yani sizin her ülkede ayrı ayrı marka patent bürolarına gidip, o ülke için markanızı tescil ettirmeniz gerekir. Bu arada hevesinizi kırmak istemem ama ingilizce sayfalarda rekabet tahmin ettiğinizden çok daha yüksektir. Yani projenize güveniniz tam ise profesyonel olarak yatırımcı desteği alın derim.
-
Üyelik
18.12.2018
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
Mesajlar
147
-
Beğeniler
25 / 85
-
Ticaret
4, (%100)
Bunlara ek olarak, markanı üretip Türkiye’de tescilini alırsın. Sonuçta ihracat gibi düşün;) Yani düz mantıkla sonucun bu olduğuna imzamı atarım.
İkincisi, acun.com daha önce biri tarafından alınmıştı. Acun Ilıcalı acun.com projesine başlarken domaine bakmayı akıl edemediğinden, herşey acun.com ğzerine projelendirildi.
İş domaine gelince çocuk arandı, acun.com satın alınmak istendi. Çocuk faiş fiyat isteyince acun ben kerizm dedi ve acunn.com olarak değiştirdi herşeyi, ufak bir gecikmeyle iş aktif hale geldi.
Yani domaini sağlam bir register firmasından( Godady.com - Network Solutions - 1and1 - BlueHost gibi ) alırsan o domainin süresi bitmeden kimse senin rızan olmadan o domaini alamaz, kullanamaz.