-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Laravel ile hazırladığım bir projem var. Bunu sadece tek firma kullanabiliyor. Ben bunu daha da geliştirip birden fazla firmanın kendi kullanıcı bilgileri ile giriş yapıp kendi firma bilgilerine ulaşmasını istiyorum. Yani paraşüt uygulaması gibi. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Özellikle veri tabanı kısmında takılıyorum. Bana tecrübelerini anlatabilecek var mı?
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Muhasebe uygulaması mı projeniz?
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hayır üretim takip uygulaması
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.Net Developer - İng Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sana tavsiyede bulunmak isterim kabul edersen.
Şimdi kendi tecrübelerimden yola çıkayım neden çünkü baktınmı bilmem ama bir çok program gibi muhasebe crm programları yazan biriyim.
Şimdi öncelikle webte yazsan masaüstüde yazsan iyi bir veritabanına ihtiyacın var yani geniş ve performanslı.
Kullanıcı türleri oluşturman lazım tabi yetkilerde çünkü kullanıcılara bu yetkileri atayacaksın ve o yetkilere göre bazı menülerin kime görünüp görünmediğini belirleyeceksin. Ve tabi bütün bayiliklerin yada müşterilerinin ayrı ayrı dblerde olmasını istiyorsan ozaman işin rengi değişir çünkü mysqlde nasıl ayırt edersin bilemeyeceğim anca ayrı diler oluşturtursun ama mesela mssql de kullanıcı belirtiyorsun serverde ve o kullanıcıya sadece o kullanıcının veritabanını tanımlıyorsun böylelikle o kişi girdiğinde sadece kendisine tanımlanan veritabanına ulaşıp onunla işlem yapıyor.
Gerisi zaten klasik projenin devamı olacak.