lostyazilim

Yeni Projem İçin Fikir Alışverişi

12 Mesajlar 1.873 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

karakartal36 karakartal36 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Crypto Trader
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 41 / 36
  • Ticaret 3, (%100)

farukkarahan adlı üyeden alıntı

Kopya içerik ile alan adınızı kirletmeyin.

Ucuz bir hosting alın, wordpress kurun. Temayı ücretsiz halledin yada ucuz bir tema yükleyin.

Themeforest her ay ücretsiz tema veriyor. Şuanki ve önceki temaları inceleyin beğendinizi indirip yükleyin. Eski aylardan beğendiniz olursa ben arşiv yapıyorum verebilirim.

Alan adı sonradan değişmez ama hosting ve tema değişebilir. Çok dert etmeyin. Önemli olan içerik yani yazdıklarınız, sitenizin özgün olması, hızlı açılması ve görsel olarak insanlarda iyi bir intiba bırakması yani göze hoş gelmesi ama buda konuya göre değişir.

Ayrıca godaddy kullanmamanızı öneririm. Sunucu ise avrupa, hosting ise yurtiçi kurumsal firmaları tercih edebilirsiniz.

İngilizce içerik üretmeyi düşünüyorum hocam yerli firmalar yurtdışından alacağım trafiğe gerekli hızı sağlayabilir mi? Eğer sağlar derseniz önerebileceğiniz hosting şirketi var mı?

wmaraci
reklam

embisi embisi www.buneymis.net Kullanıcı
  • Üyelik 20.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 14 / 31
  • Ticaret 1, (%100)
1- Uzun vadede getirisi olacak proje istiyorsanız dili elbette ki İngilizce olmalıdır. Severek yaparsanız getirisi olur diyenlerde haklı olabilir ama bir tarafta Türkçe yazıp 80 milyon insana ulaşma şansınız varken diğer tarafta İngilizce yazarak 7,5 Milyar insana ulaşma şansınız var. Eğer İngilizce'nizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle İngilizce olarak başlayın projenize.

2- Ayrı ayrı alınması taraftarıyım. Örnek veriyorum GoDaddy'den sitenizi hazır bir şekilde kurdurtabilirsiniz Domain+Hosting+Tema ile birlikte fakat GoDaddy Hosting'inin Türkiyede verdiği site hızı, Türkiye'de ki Hostinglerinin Türkiye'deki site hızıyla yarışamayacak derecede farklıdır. O yüzden tek tek şirketleri araştırarak hostinginizi ayrı domaninizi ayrı temanızı ayrı satın almanız daha sağlıklı olacaktır.

3- Kopyalanmış içeriğe Google'ın tahammülü yok denebilir. İnsanlar spin yaparak (İngilizce kelimelerin eş anlamlılarıyla değişip özgünmüş gibi göstermek) İngilizce makale yayınlıyor fakat bunun bile sağlıklı olmadığı konuşuluyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al