-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Bilgi Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar;
Centos vds sunucuma yönetim paneli kuracağım. Sizce hangisi kurmalıyım ? Ya da bu paneller dışında ne önerirsiniz ?
İyi forumlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
search
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Plesk ücretli cynerpanel ücretsiz bunlara ek olarak ücretsiz popüler olan vestacp de kullanılabilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
search
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Lisans yenileyerek kullanıyorsunda dostum köye gittin tatile gittin lisans yenilemeyi unuttun ozaman ne olacak birde o var en iyisi ücretsizlerle devam etmek bence zaten kuracağın ya wordpress ya woccomerce felandır
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
İmkan varsa panelsiz kullanın, yoksa Plesk kullanın
Plesk ve diğerleri...
Karşılaştırmaya bile gerek yok aslında
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
search
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Zaten vps kullanmak içinde ayrıca bilgi birikimi sahibi olmak gerek bende yabancı bir yerden vps aldım godaddydeki domaini bir türlü yönlendiremedim adamlara ticket atıyorum ns veriyorlar verdikleri ns godaddy giriyorum olmuyor bin türlü sıkıntı yani reseller ile yoluma devam ediyorum o yuzden o parada boşa gitti vps duruyor oylece :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
SEO - Software
-
-
Ad Soyad
R** T**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Cyberpanel öneririm. Kullanımı kolay. Bir açığa denk gelmedim basit ve hızlı.
“İşinizi güzel yapın; Allah işini güzel yapanları sever” -HZ.Muhammed
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Yapılabilecek geliştirmelerle birlikte ve arkasında Litespeed'in bulunması uzun vadede Cyberpanel için bir artı olabilir. Fakat günümüz için Cyberpanel ve Plesk kıyaslanacaksa tartışmasız kazanan Plesk olur.
Plesk kullanıp webserver tercihini Apache + Nginx (proxy) yaparsanız malum Apache faktörü Plesk üzerindeki sitelerin Cyberpanel'e oranla genel anlamda daha yavaş olması demektir.
Yok Plesk kullanım diyorsanız ve sadece/doğrudan Nginx webserver özelliğini kullanacaksanız, hatta ve hatta cache özelliğini de açacaksanız Plesk güzel sonuçlar verir. Fakat bunun için Nginx ve sunucu bazlı cache sistemlerinin işleyişi (veya fastcgi cache) konusunda bilgi birikimizin olması gerekir, yoksa cachelenmemesi gereken sayfalar bir anda cacheli olarak ziyaretçinizin karşısına geliverir.
Tabii bu söylediklerim Cyberpanel kullanmayın anlamı taşımaz. Ama Cyberpanel kullanacaksanız eğer lisanslı kullanın derim. Ki olası hatalarda hem ilk elden destek alabilirsiniz hem de Litespeed kullanmış olursunuz. Plesk + Litespeed de kullanabilirsiniz fakat lisans masrafları bir iken iki olacaktır.
Hosting işine benzer bir iş düşünüyor veya müşteri sitelerini barındırıyorsanız, kısacası karşı tarafa sorumluluklarınız varsa o zaman yine Plesk yine Plesk! Cyberpanel henüz kurumsal açıdan eksiklere sahip. :)
"Paneldeki buglar sorun yaratmaz, sorarak öğrenerek çözerim, zaten sürekli güncelleniyor ben de bireysel kullanacağım" diyorsanız Cyberpanel arayüzü oldukça basit ve kullanımı hoştur.
Tecrübeyle sabittir.
1 kişi bu mesajı beğendi.