lostyazilim

URL Google'da yok hatası

18 Mesajlar 5.434 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

gazili18 gazili18 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** T**
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

search console da verilen hatalara baktığımda ve sayfayı incelediğimde url google da yok hatası veriyor
halbuki adresi direk yazdığımda açılıyor sayfa

wmaraci
reklam

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Google o sayfayı henüz indexlememiş. Dizine eklenmesini isterseniz hızlıca index alabilir sayfa.

• Üyelik 14.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** T**
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
bu yeni sürümlemi alakalı acaba
yoksa sitemap de veya robots.txt de sorun olabilirmi

reload58 reload58 Çaylak Mühendis E-Mail Onaysız
  • Üyelik 10.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1176
  • Beğeniler 530 / 286
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Sayfanız muhtemelen başka bir yere yönleniyor. Bu yüzden dizine eklenmiyor. Kapsam başlığının hizasında dizin durumu ile ilgili bilgi yer almakta. Burada yazan durumların ne anlama geldiğini öğrenmek için bu linke bakabilirsiniz.

Linke gitmek için tıklayın.

Sizin ile ilgili görsel:

Göremeyenler: https://i.hizliresim.com/nQZJyg.png

wmaraci
wmaraci

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Bu gördüğünüz şey yeni sürümün "google gibi getir" özelliği. Sorun yok yani. (Yönlendirmeli sayfa uyarısını görmedim kusura bakmayın yukarıda gerekli bilgi verilmiş bu konu hakkında)

• Üyelik 14.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** T**
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
robots.txt dosyası kodları şöyle

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

acaba eksik yada yanlış bişey varmı

5xx sunucu hatalarının altında sayfayı incelerken, url google da yok diyordu
hata sebebini inceleyin kısmında şu açıklamaları yapmışlar

Sunucu hatası, Googlebot'un URL'nize erişemediği, isteğin zaman aşımına uğradığı veya sitenizin meşgul olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, Googlebot isteği iptal etmeye zorlanmıştır.
Sunucu bağlantısı testi
Dizin Kapsamı Durumu raporu tarafından bildirilen bir sunucu hatasını yeniden oluşturup oluşturamayacağınızı görmek için URL Denetleme aracını kullanabilirsiniz.
Sunucu bağlantısı hatalarını düzeltme
Dinamik sayfa istekleri için aşırı sayfa yüklemeyi azaltın.
Birden fazla URL için aynı içeriği sunan bir site, içeriği dinamik olarak sunuyor demektir (ör. www.example.com/ayakkabı.php?renk=kırmızı&numara=7 URL'si www.example.com/ayakkabı.php? www.example.com/ayakkabı.php?numara=7&renk=kırmızı ile aynı içeriği sunar). Dinamik sayfaların yanıt vermesi uzun sürebilir, bu da zaman aşımı sorunlarına neden olur. Veya sunucu, Googlebot'un siteyi daha yavaş taramasını istemek için aşırı yüklenme durumu döndürebilir. Genel olarak, parametre listelerini kısa tutmanızı ve tutumlu bir şekilde kullanmanızı öneririz. Parametrelerin siteniz için nasıl çalıştığından eminseniz Google'a bu parametreleri nasıl kullanmamız gerektiğini belirtebilirsiniz.
Sitenizin barındırma sunucusunun devre dışı, aşırı yüklü veya yanlış yapılandırılmış olmadığından emin olun.
Bağlantı, zaman aşımı veya yanıt sorunları devam ederse, web barındırma sağlayıcınıza başvurun ve sitenizin trafik işleme gücünü artırmayı düşünün.
Yanlışlıkla Google'ı engelleyip engellemediğinizi kontrol edin.
Bir DNS yapılandırma sorunu, yanlış yapılandırılmış bir güvenlik duvarı veya DoS koruma sistemi ya da içerik yönetim sistemi yapılandırması gibi sistem düzeyinde bir sorun nedeniyle Google'ı engelliyor olabilirsiniz. Koruma sistemleri, başarılı bir barındırmanın önemli bir parçasıdır ve genellikle olağandışı bir şekilde gerçekleşen yüksek miktarda sunucu isteğini otomatik olarak engellemek üzere yapılandırılırlar. Ancak, Googlebot genellikle gerçek bir kullanıcıdan daha fazla istekte bulunduğundan, bu koruma sistemlerini tetikleyebilir. Daha sonra, bu sistemler Googlebot'u engeller ve web sitenizi taramasını önler. Bu tür sorunları düzeltmek için, web sitesi altyapınızın hangi bölümünün Googlebot'u engellediğini tanımlayın ve engellemeyi kaldırın. Güvenlik duvarı denetiminiz altında olmayabilir. Bu durumda, konuyu barındırma sağlayıcınızla görüşmeniz gerekebilir.
Arama motoru site tarama ve dizine ekleme işlemlerini akıllı bir şekilde denetleyin.
Bazı web yöneticileri bilinçli olarak, bazen yukarıda açıklandığı gibi bir güvenlik duvarı kullanarak Googlebot'un web sitelerine ulaşmasını engeller. Bu durumlarda, genellikle amaç Googlebot'u tamamıyla engellemek değil, sitenin taranma ve dizine alınma yöntemini kontrol etmektir. Bu sizin için de geçerliyse aşağıdakileri kontrol edin:
Googlebot’un içeriğinizi tarayıp taramadığını kontrol etmek için robots.txt dosyası kullanın ve URL parametrelerini yapılandırın.
Googlebot kullanıcı aracısını kullanan sahte bot'lardan endişeleniyorsanız, bir tarayıcının aslında Googlebot olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.
Googlebot'un sitenizi tarama sıklığını değiştirmek isterseniz, Googlebot’un tarama hızında değişiklik yapılmasını isteyebilirsiniz. Barındırma sağlayıcıları, bunu sağlamak için IP adreslerinin sahipliğini doğrulayabilir.

mrtbayram mrtbayram WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Emekli Kamu Personeli
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, benim sorunum da aynı. Ekran görüntüsü koyma ihtiyacı hissetmedim çünkü açıkçası "Gazili18"in koyduğu ekranın aynısını ben de ekranımda görüyorum.

"URL Google'da yok" diyor. Ama URL'yi test ettirdiğimde bir sorun yok diyor.

Site haritası gönderiyorum dizine eklendi diyor, ama "URL Google'da yok" hata sayfasının açıklamasında site haritası yok diyor.

Arama motoruna "site: siteadı.com" yazınca sayfalar çıkıyor ama genel aramada çıkıyor mu bilemiyorum. Daha doğrusu bu nasıl bir sorundur? sorun mudur değil midir? bilmiyorum. Yönlendirmeli sayfa diyor ama yönlendirmeli sayfa ne demek onu da anlamadım. Ben ne sayfamı bir yere yönlendirdim ne de bu amaçla bir işlem yaptım.

"Gazili18"in sorusu üzerine yapılan yazışmaları okudum ama sorunun çözümüne dair bir ipucu yakalayamadım.

Sorunun çözümüne dair daha açıklayıcı bir şeyler yazarak yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Ya da "Gazili18"e sormuş olayım, sizin sorununuz çözüldü mü? çözüldü ise nasıl çözüldü?

Teşekkür ederim.

biroolpub biroolpub Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 4 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar dizine eklenmeyen url adresinizi gönderir misiniz?

mrtbayram mrtbayram WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Emekli Kamu Personeli
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
https://makebuthow.com
İlginiz için teşekkür ederim

biroolpub biroolpub Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 4 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
Kontrol ettiğimde siteniz Google sonuçlarında bulunuyor. Az önce Google Bot ile test ettiğimde sitenizi tekrar tarayıp indexledi. Benmi sorununuzu anlayamadım acaba?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al