-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba.
14 aylık bir kedim var. Aşıları da yapılıyor. Ancak 12 Ocak'tan beri huyu değişti. Öncelikle sakinleşmeye, daha az yemeye ve daha az su içmeye başladı.Yalnız yaşayan biriyim. Ailem bir ay kadar ziyaretime geldi. Ve kedimle çok ilgilendiler. Bu durumu öncelikle onların gitmesine ve kedinin tekrar yalnız kalmasına bağladım. Sonradan kedimin kusmaya başladığını fark ettim. Mamadan olduğunu düşündüm. Değiştirdim. Çok sevdiği yiyecekleri verdim. Yazdığım gibi önceleri çok az yiyordu. Ama son günlerde artık yemiyor.
Kusması son 4-5 gündür yok. Ancak bir şey yemiyor. Ağır hareket ediyor, uzun süre aynı yöne ve donuk bakıyor ve çok halsiz.
Veterinerine götürdüm. Durumu anlattım. Geçer strese bağlıdır dedi. Başka bir veterinere daha götürdüm. Benzer cevabı aldım.Ancak bu cevaplar beni tatmin etmedi. 3.veterinere götüreceğim.
Az önce bu konuyla ilgili FIP denilen, teşhisi zor olan ve genellikle sonsuz uykuyla biten hastalıktan söz edildiğini okudum.
Benzer durumu yaşayanlarınız oldu mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Profesyonel Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
hocam veterinerlerin bilgisine ve önerilerine güvenin.
basit bir grip hastalığı da olabilir benim kedim de öyleydi kendiliğinden geçti arada hapşırdı falan
Mazi
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Kan testi yaptılar mı hocam.
Vet fak. Öğrencisiyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kan testi de yaptıracağım. Aslında yukarıdaki adını verdiğim hastalığı (FIP) okuduktan sonra endişelendim. Adı geçen hastalığı araştırdım, teşhisi zormuş. Teşhis edilse bile sonu uyku deniyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kan testi ile kesin sonuç elde edebilirsiniz hastalık konusunda. Bu arada FIP veya FIV semptonları yakınlık gösteriyor diye hatırlıyorum. Kediniz ev kedisi cinsi tekir ve dışarıya çıkmıyor ise Anne sütü ile FIV bulaşmış olma ihtimali üzerinde de durabilirsiniz. İnşallah sadece strese bağlıdır.
softgraph.net // Opencart & WooCommerce & Wordpress Hizmetleri.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İzmir'de yaşıyorum. Başka bir veterinere götüreceğim. Cinsi Siyam. Profilimdeki onun fotoğrafı. Annesinden yaklaşık 3 aylık iken ayrılmıştı. Az önce zorla yoğurt vermek istedim. Ama yemedi. İlk denemeden sonra ağzını zorlukla açtım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Üniversitelerin veteriner bölümlerine götürün mutlaka. Muhtemelen stresten dolayıdır, umarım geçer en kısa sürede.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Tasarım / Programlama
-
-
Ad Soyad
K** H**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ankarada iseniz getirin ücretsiz muayene edelim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Stres olabilir ancak kediler daha çabuk uyum sağlayan hayvanlardır.
Zorla yemek yediremezsiniz, daha çok stres yapar. Kendi haline bırakmalısınız. Su içiyor ise bu en azından çok kötü bir durumda olmadığını gösterir.
Ancak mutlaka test yaptırmanızı tavsiye ederim.
Uzun süre aynı yöne bakması maalesef iyi değil gibi. Bu şekilde çok hasta gördüm. Bir an önce umursayan bir veterinere götürmelisiniz.
Fıp, vertigo başlıca tehlikeli hastalıklardır. Sarılık olabilir ayrıca. İnanın hepsini birebir yaşadık maalesef.
Diyelim ki dedikleri gibi stres kaynaklı çıktı, en azından içiniz rahat eder. Ama sürekli sabit durması ve halsizlik bir hastalığın belirtisi bence.
Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Geçmiş olsun.