lostyazilim
tr.link

Dava açmak istiyorum

22 Mesajlar 2.571 Okunma
lstbozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Dava açmaktan ziyade savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Sözleşme olmamasını bilgisizliğiniz nedeni ile gerçekleştiğini ama bir mağduriyet yaşadığınızı ve bu konuda hakkınızı aradığınızı beyan edebilirsiniz.

Önemli olan miktar değildir; hak her zaman haktır. Bunu bilmeliyiz. Yani hakkımızı arama hakkımız vardır.

Bir de niyet önemlidir; yani karşınızdaki kişi gerçekten art niyetli mi ona bakmalıyız. Her an bazı aksilikler olabilir ve iş gerçekleşmeyebilir. Burada kişinin tutumuna bakmak gereklidir diye düşünüyorum.

Umarım hayırlısı olur.

Not: Avukat bulamadım diyen arkadaşlar için; bu durumlarda mutlaka baroya müracaat edin. Onlar size bu konuda yardımcı olurlar. Avukatlar hakkında baroya şikayet bildiriminde bulunabilirsiniz ayrıca.
rangers07 emrealtlr sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

rangers07 rangers07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek tüccar
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 63 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
yilmaz70 Peki savcılığa başvursam dava ne kadar sürer ? tahmini ne kadar sürede yanıt alırım ? ve karşıda ki kişiye ne gibi cezalar çıkar ? Cebimden para çıkar mı ? Polise gitsem sonuç çıkar mı ? bilginiz varsa paylaşabilir misiniz lütfen

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

rangers07 adlı üyeden alıntı

yilmaz70 Peki savcılığa başvursam dava ne kadar sürer ? tahmini ne kadar sürede yanıt alırım ? ve karşıda ki kişiye ne gibi cezalar çıkar ? bilginiz varsa paylaşabilir misiniz lütfen

Bu tamamen dosya yoğunluğuna bağlı bir durum aslında. Ceza için ise dava açılması gerekir bu da hakimin kararına bağlıdır.

En azından kişinin art niyetli olduğunu düşünüyorsanız bu ona bir ihtar anlamına gelecektir. Yani ben herkesi böyle mağdur edemem! diye düşünmesine neden olacaktır.

Genelde iş mahkemeleri uzun sürer; bu yüzden arabulucu sistemi uygulanıyor. Ama sizin durumunuz farklı. Burada mağduriyet nedeni ile yaptırım olması gerekiyor. Bunun olasılık durumunu da savcı belirliyor. Bu yüzden süre ve sonuç konusunda net bir fikir sahibi olamayız.
rangers07

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek tüccar
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 63 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
Çok teşekkürler kemal bey. Ancak karşı taraf iyi niyetli özel sebeblerim vardı teslim edemedim yarın akşam teslim edicem veya 50 tl i göndereyim dedi. Hakim bunu görse bana sen ne ayaksın lan bizi meşgul ediyosun demez mi yılmaz bey ? yilmaz70

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

Çok teşekkürler kemal bey. Ancak karşı taraf iyi niyetli özel sebeblerim vardı teslim edemedim yarın akşam teslim edicem veya 50 tl i göndereyim dedi. Hakim bunu görse bana sen ne ayaksın lan bizi meşgul ediyosun demez mi yılmaz bey ? yilmaz70

İşte ben de art niyet konusundan bu sebeple bahsetmiştim.

Ancak ortada ikiniz arasında olan sözlü de olsa bir teslim süresi belirlidir sanırım. Bunu öne sürerek mağduriyet yaşadığınızı belirteceksiniz savcıya. Yani kısacası başka insanların mağdur olmasını istemediğinizi bu yüzden şikayetçi olduğunuzu beyan edeceksiniz.

Hakim konusunda ise yüksek ihtimal ''ne diye böyle bir konu için zamanımı harcıyorsun'' deme ihtimali yüksek maalesef.
rangers07

kişi bu mesajı beğendi.

atlas14 atlas14 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cep Telefon Teknik Servis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 462
  • Beğeniler 64 / 136
  • Ticaret 11, (%100)
bakın siz bir freelance çalısana iş teslim ediyorsunuz sebebi ney; daha ucuz olması revizelere açık olması gibi gibi yani siz işinize geldiği için bu kişi ile iş yapmıssınız ve size işin bir kısmını teslim etmiş bir kısmını ise özel sebep ile teslim etmemiş bunun yerine siz yarın teslim etmek veya 50 tl vermeyi uygun görmüş burada bir mağduriyet söz konusu değil anlayacağınız siz bu işinizi elinizi kolununuzu sallaya sallaya resmi bir grafikerlik hizmeti veren işletmeye verseydiniz sonuc bumu olurdu tabiki olmazdı ama sizde pahalı diye onları tercih etmezdiniz yani burada ucuz etin yahnisi devreye giriyor. ne iş yaparsanız yapın sözleşme yapın sizin resmi olarak gidebileceğiniz hiç bir merci bulunmamamktadır.
rangers07

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek tüccar
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 63 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
atlas14 çok haklısınız :( whatsapp görüşmeleri işe yaramaz mı ? ödeme yaptığıma dair kanıtım da var. Bir iş çıkmaz mı ? Birde karşı tarafın tekliflerini reddedince böyle bir mesaj atmış eğer savcı okursa kanıt olsun diye:

Saat 23:07 - 27.01.2020 - Konu karşı tarafın haksız bir kazanç istemesi ve daha fazla para iadesi için yapılan teklifleri reddetmesinden kaynaklı uzlaşmaya varılamamıştır. -
Şahsım adına karşı tarafa uzlaşma teklifi yapılmıştır ancak haksız gelir elde etmek ve 50TL için zarara uğradım açıklaması yapmıştır. Böyle birşey söz konusu dahi olamaz. Zarar ettiği 50 TL Olan 2 afiş ücretini veya 2 afiş ve hediye tasarımı yapmayı teklif etmiş olup muhattap kişiden olumsuz cevap gelmiştir. Tarafımızca alacaklıya istemdışı yaşattığımız mahrumiyetten dolayı yaptığımız uzlaşma tekliflerini reddetmiş olup 50TL tutarını hukuk önünde arayacağını beyaan etmiştir. Bu dakikadan sonra uzlaşma teklifini reddediyor bizde gerekli işlemleri karşı tarafın başlatması durumunda başlatacagız. Ortada harcanan bir emek var ve bu emek hiçe sayılıyor. Buna göz yumamayız. Yapılan 9 sayfalık broşür teslimatını ve işi yapan kişinin hakkının ve emeğinin yoksayıldığına dikkat çekmek istiyoruz. Dediklerimin doğrulanması ve Yüce Mahkeme Huzurunda Whatsapp kanıtı olması için paylaşılmıştır. -Saat:23:07- Tarih:27.01.2020 -

atlas14 atlas14 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cep Telefon Teknik Servis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 462
  • Beğeniler 64 / 136
  • Ticaret 11, (%100)
hocam bence siz hiç bu işi kaşımayın zararlı siz cıkarsınız u dönüşü yapıp bir gerekçe gösterip aranızda anlasın bu işin sonunda siz zararlı cıkarsınız
rangers07

kişi bu mesajı beğendi.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)

Art niyet göstermeye gerek yok. Karşı taraf, özel bir sebep ve iade yapabileceğini söylemiş. Konuyu neden bu kadar uzatıyorsunuz anlamış değilim.

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)
İban atın halledelim. 50 TL için dava nedir
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al