netbozum
tr.link

Wordpress'ten Bloggera Geçişte Tavsiyeleriniz

2 Mesajlar 821 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 821 görüntüleme
acebozum
tr.link

Tarikb Tarikb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Satış Danışmanı
  • Konum Bartın
  • Ad Soyad T** B**
  • Mesajlar 211
  • Beğeniler 39 / 25
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba;
Bir Wordpress altyapılı blogum var. İçeriği bayağı çok. Gelen hitten memnun olmasamda domain yaşı ilerledikçe beni tatmin edecektir. Domain daha bir yıllık olmadı ben elimde tutmak istiyorum. Ama daha fazla Wordpressle devam etmek istemiyorum. Güvenlik ve Trafik sebebi ile. Neyse bende alan adını yenileyip bütün içeriği Blogger'a aktarmak istiyorum. Amacım hit kaybını en aza indirmek. Elbette kayıp yaşayacağım ama en azından toparlanana kadar ziyaretçilerin değişimi en az hisstemlerini istiyorum. İnternette biraz araştırma yaptım ve ne yapılması gerekiyor şu şekilde bir listem oldu;

• Permalink Migration eklentisi yardımıyla Wordpress blogumun kalıcı bağlantısını tıpkı Blogger bağlantıları gibi yaptım. Eklentiyi kullanmadan yapmayı denedim ama maalesef hata aldım. Örnek Blogger bağlantısı http://www.blogadi.com/2012/07/yazi-basligi.html şeklinde. Wordpress'te bunu yapmak biraz zor. Kendi için tarih ve yazi basligi seklinde oluyor ama sonuna html gelmiyor. Bir kaç özel ayar denedim hata aldım. Neyse bu yöntemle şu an Wordpress içeriğim tıpkı Blogger gibi bağlantıya sahip. Sanırım Google'ın kalıcı bağlantıları yeni şekliyle indekslemesi 1 ay kadar sürüyormuş. Bu doğru mudur?

• Blogger'ın bağlantılarında Türkçe karakterler görünmüyor bunu biliyoruz. Bir yerde Wordpress'te bunu düzeltmemiz o şekilde dışa aktar yapmamız gerektiği söylenmiş ama ben şu an Wordpress bloguma baktığım zaman benim bağlantılarımda başlıkta ne kadar Türkçe karakter kullansam da onları bağlantıya uygun şekilde dönüştürüyor. Yani Blogger'a Geçiş başlığını açarsam Wordpress bunu bağlantıya bloggera-gecis olarak aktarıyor. O açıdan herhangi birşey değiştirmeme gerek yok sanırım.

• Diğer bir işlem geçiş öncesi içeriğimi dışarı aktarmak. Burda iki sorun yaşıyorum. Birincisi Wordpress'ten aldığım çıktının Blogger'a uymaması. İkincisi boyut olarak yaşadığım sıkıntı. Eğer uyum sorunu yaşarsam http://wordpress2blogger.appspot.com/ burdaki adresten uyumlu hale getiriliyormuş sanırım. Boyut sorunu ise Blogger'a içe aktarım yaparken eğer 500kb'tan büyük dosya ise hata vermesi. Bu sorunu Wordpress'ten dışa aktarım yaparken içeriği yazarlara bölerek bir kaç parçada çıkartacağım. İçe aktarırken yine bir kaç seferde aktaracağım. Burda ne gibi problemler yaşarım merak ediyorum. Yine tarihe göre sıralı bir şekilde aktarım yapar mı diye düşünmeden edemiyorum.

• İçe aktarım yaptığımda Blogger kalıcı bağlantılarında kaılıcı bağlantıya kendisinden bazen eklemeler yapıyormuş. Örneğin sonuna rastgele bir rakam ekliyormuş. Sanırım bunu girip manuel düzeltmek gerekiyor.

Ben yapmam gerekenler bunlar diye biliyorum. İşlemi daha yapmadım. Kalıcı bağlantıların Blogger gibi listelenmesini bekliyorum. Yeni yazılar listeleniyor fakat eskiler hala aynı. Zanamla değişecek diye biliyorum.

Amacım şu an Wordpress sistemindeyken bütün içeriğin tıpkı Blogger sistemi gibi kalıcı bağlantılarını düzenlemek. Bu sayede yazıların hepsini Blogger'a aktardığımda ve aynı alan adını Blogger'da kullandığımda hali hazırda indekslenmiş bütün içerikten faydalanacağım. Örnek olarak: siteadi.com alan adımı Blogger'a aktaracağım ve Wordpress'teyken girdiğim içerik olan siteadi.com/2011/01/bloggera-gecis.html zaten indeklenmiş olduğu için ve alan adım aynı olduğu için ziyaretçiler hiç sıkıntı çekmeden yeni siteye gelecekler.

Burda aklıma takılan durumun sadece alan adıyla alakalı olup olmadığı. Yani databaseden yazılar silinecek. Google Bot ziyaret etmeden aktarımı tamamlasak bile bir şey anlayacak mıdır? Yoksa alan adını takip edip Blogger siteme mi gelecektir? Yani olay sadece alan adıyla mı alakalı? Çok uzun bir yazı oldu ama belki böyle zor birşey yapmak isteyenler için sizinde tavsiyelerinizle hatasız geçiş yapabiliriz. Eksiğim var mı? Yapmam gereken ya da yapmamam gereken nedir? Zahmet edip okuyup fikirlerini sunanlara sonsuz teşekkür ederim...

wmaraci
reklam

Tarikb Tarikb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Satış Danışmanı
  • Konum Bartın
  • Ad Soyad T** B**
  • Mesajlar 211
  • Beğeniler 39 / 25
  • Ticaret 2, (%100)
Güncel. Arkadaşlar yok mu tavsiyesi olan. Özellikle bu kaılıc bağlantıların indekslenmesi konusunda. İşlem neden bu kadar uzun sürüyor. Google'a sitemap gönderince hepsini yeniden inceliyor ama kalıcı bağlantı indekse yansımıyor. Daha çok beklemek gerek mi acaba?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al