Üçüncü taraf site çerezleri; CSRF Saldırısı ile mücadeleye devam eden bir google yine yaptı yapacağını.
Nedir bu samesite olayı çerezleri tanımlarken veriliyormuş parametreleri. Araştırdığım kadarıyla 17 Şubat 2020 tarihinde chrome 80 sürümü ile istikrarlı bir şekilde yayınlanacak.
Benim sitemde hiç çerez yok, ben oturumları kullanıyorum genelde. Bir baktım 23 tane uyarı var chromeda. Oradan çıktım araştırdım buymuş. Ben çerez kullanmadığım halde recaptcha ekli diye google'ın çerezleri geliyormuş.
Benim anlamadığım şu; samesite güncellemesini CSRF'ye önlem aldık diye duyuruyor sonra dönüp 23 tane çerezini insanlara böyle kullanın dediği gibi kendi kullanmıyor. Google'da böyle bir aptallık yaptıya daha da ben herşeyi beklerim... Güncellemeyide bu arada haber vereyim dedim. Recaptcha kullananlar faydalasında verdiğim tarihte bir kontrol etsinler. Bazı geliştiricilerin söylediğine göre düzeltmezler ise kendi güncellemeleri kendi servislerini kilitleyecek. Stack'te öyle gördüm. Hadi kolay gelsin.