-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ortadan bir nebze üst seviye PHP bilgimin olduğunu düşünüyorum, kafamda şekillenen düşünceyi koda dökebilmek için gereken araştırmayı da yapabilirim ve yüzde 90 oranında sonuca ulaşırım. Şimdi sorum şu;
Bu iki kütüphaneden birisini öğrenmek istiyorum, hangisini önerirsiniz?
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kişisel önerim Symfony olurdu, fakat Laravel daha popüler ve daha fazla kullanılıyor. Bunun sebebi Symfony'deki birçok özelliği daha kısa yollarla yapmaya olanak sağlıyor olması ve daha temiz bir kod deneyimi sağlıyor olması.
Genel olarak öneri verecek olursam kendinizi hangisinde rahat hissederseniz, hangisi size ve kodlamanıza daha uygun bir framework olarak görünüyorsa onu tercih etmeniz.
Bir yerden sonra artık frameworklerdeki eksiklikler / hantallıklar sizi kendi projelerinizde kullanmak üzere, kendi frameworkünüzü kodlamaya itebilir, zira bende öyle olmuştu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Henüz framework ler ile bir haşir neşirliğim olmadığı için ilk başlangıçta hangisini denememin daha avantajlı olacağını merak etmiştim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
İnternette birçok karşılaştırma makaleleri var. İncelemenizi öneririm.
Ben daha kolay olduğunu düşündüğüm için Codeigniter kullanıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evet birkaç tane makale okudum, ikisinin de kendine has özellikleri ve kolaylık-zorluk düzeyleri var. Bana da okuduğum kadarıyla codeigniter daha kolaymış gibi geldi açıkçası. Bakayım indirip ikisini de denemeler yapacağım ona göre karar veririm sanırım.
zodiax
zodiaxweb.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Coder & Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
CI daha kolay ama tuhaf bir şekilde Laravel Googleda daha başarılı. Kullanmak zorunda değilsen hiç kullanma derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kesinlikle Laravel. Bu işte kendini geliştirmek ileride ajans deneyimin olsun istiyorsan bir çok firmanın tercihi Laravel.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Sektörel açıdan bakarsak, iş potansiyeli Laravel'de daha fazla. Çünkü sektörde Laravel tutuluyor. Zorluk kolaylık olarak kıyaslamak çok doğru değil ama öğrenme kolaylığı açısından Codeigniter bir tık önde. Bu arada sana hiç framework kullanma falan diyenler olacaktır, onlara bakma. Saf PHP ile bir yerde mutlaka tıkanıyorsun veya tıkanmasan bile artık o kadar çok kod yazman gerekiyor ki kodlar spagetti'ye dönüşüyor. Ama Laravel bu açıdan sana büyük avantaj sağlayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yorum bildiren herkese çok teşekkür ediyorum. Görünen o ki ileriye dönük olarak düşünüldüğünde Laravel öğrenmek daha faydalı olacaktır.