rangers07
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
tüccar
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar selam
ben bir firma kurucam home ofis tarzı olup sanal ofis ile vergi levhası çıkartıcam ancak biliyorsunuz aylık defter tutup maliye ye beyaan edilmesi gerekiyor bunuda muhasebeciler yapıyor. İnternetten baktım ama bulamadım. Antalya da yaşıyorum. Benim kuracagım iş gerçek kişi vergiye giriyor. İnternetten baktım ama bulamadım anlayamadım. Gerçek kişi yani sanırım basit usül vergi için aylık defter tutma ücreti ne kadar bilen var mı ?
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
Pazarlığa da bağlı olarak aylik 200tl-250tl civarı bir ödemen olur muhasebeye. (Tabi sifir calisanli, şahıs isletmesi olarak dusundum)
Homeofis çalışacaksan, yasal adresini ev olarak gösterirsen stopaj ödemezsin. Dolayısıyla sanal ofis kiralamana, bide oraya kira ödemene gerek yok.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İstanbulda ortalama 500 TL bu sene sizin oranın fiyatları nedir bilemem. Ben de defter tutuyorum oradan biliyorum. Bana gelsen hiç çalışanın yoksa vereceğim fiyat ortalama bu olurdu
www.receponder.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Muhasebecinize sorunuz, açılış işlemleri için bilgi verecektir. Basit usul olarak açabilirsiniz
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.receponder.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yıllık vergi vereceksiniz yine de aklınızda olsun. Şubat ayında yani bu ayda veriliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.receponder.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
rangers07 adlı üyeden alıntı
receponder Pasa Arkadaşlar merhaba. Aklıma bir soru takıldı bilginiz varsa eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Bugün iş yerimi tuttum çok şükür. yıllık olarak peşin verdim 3 bin tl. yani 250tl olmuş oldu kira ücreti. İşim internet üzerinden web tasarım grafik tasarım işi yapmak. Ben basit usül vergisine girebilir miyim ? Bir muhasebeci tanıdığım defteri 150tlden tutarım dedi ama basit usül hakkında bilgi alacak hiç vaktim olmadı. Dediğim gibi yıllık kira bedeli 3 bin tl. Web & grafik tasarım işi yapıcam. Biliyorsunuz basit usüle girince
Defter tutmama,
Muhtasar beyanname vermeme,
Geçici vergi beyannamesi ve geçici vergi ödememe,
KDV beyannamesi vermeme,
gerek kalmıyor.
Basit usüle mi girerim yoksa şahış firması olarak mı kayıt edilirim ?
Her isteyen basit usule giremez hocam. Sen şahıs işletmesi olarak açılış yapabilirsin. Basit usul olabilecek işler ve meslekler bellidir. Sen sıfır gelir de elde etsen gerçek usulde mükellefiyetin açılır.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!