-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Emek hırsızlığı konusunda ne düşünüyorsunuz? Şu birinin paylaştığı paylaşımın ekran görüntüsünü alıp başka yere atmak emek hırsızlığı mıdır? Hırsızlığa ülke olarak çok alıştık sanırım. Okul zamanında kopya çekmek de emek hırsızlığı benim gözümde fakat bu o kadar normal olmuş ki kopya çekmeyen öğrenci dışlanıyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Dwag
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam bence kopya çekmek bir emek hırsızlığı değil :)
Nedenini sorarsanız 10 yaşındaki bir çocuk evinde oturup saatlerce ders mi çalışmalı yoksa hiç geri gelmeyecek çocukluğunu mu yaşamalı ?
Şahsen maddi problemler nedeni ile küçük yaşlarda çalışmaya başlayan birisiyim çocukluğumu hiç yaşayamadım ve bunun öz güven kırıklığı ile yaşıyorum hırsızlık emek vs. hırsızlığı olsa bile kopya çekmek emek hırsızlığı değildir diye düşünüyorum .
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Sanal ortamda bunlar gayet normal şeyler. Burada öne çıkan paylaşımların farklılığı ve istikrarlılığı oluyor. Eğer sen özgün şeyler paylaşıyorsan ve düzenli şekilde ilerletiyorsan elbette rakiplerini geçersin, ama sadece özgün şeyler paylaşıp bunu düzenli yapmıyorsan bu durumda rakiplerin senin içeriğini çaldığında onlara daha çok faydası olmuş oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Örnek veriyorum emek verip blog oluşturmuşsunuz. Bütün özgün makalerinizi copy paste yaparak alıyor ve adsenseye kayıt olup üzerinizden para kazanıyor. Ne düşünürsünüz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Aynı görüşte değilim. Facebook veya Twitter kullanıcılarından emek hırsızlığı yaparak bir yere gelenler çok iyi paralar kazanmaya devam ediyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Profesyonel Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
telif hakkını al facebook instada paylaştığının bu kadar dert ediyorsan
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Türkiye de webin yüzde kaçı arı duru tamamen özgün?