wmaraci reklam

Avrupa'ya gitmek için yola çıkan mülteciler: Burada 4 milyon Suriyeli var, yarın 2 milyon geliyor, hiçbir şey kalmadı

3 Mesajlar 790 Okunma
smmexpress

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Avrupa'ya gitmek için yola çıkan mülteciler: Burada 4 milyon Suriyeli var, yarın 2 milyon geliyor, hiçbir şey kalmadı


Avrupa’ya gitmek için Esenler'de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndan otobüsle yola çıkan İdlibli Enis, ”Avrupa’ya gitmek istiyorum. Burada hiçbir şey kalmadı. Burada 4 milyon Suriyeli var, yarın 2 milyon geliyor" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" açıklamasının ardından sabah erken saatlerde İstanbul Esenler'de bulunan sığınmacılar, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Bilet alarak otobüse binen mülteciler, Edirne yönüne doğru hareket etti.

Burada İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulunan İdlibli Enis ise 4 yıl önce Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, “Türkiye’de birçok sektörde çalıştım. Önce Yunanistan’a ardından ise Avrupa’ya gitmek istiyorum. Türkiye’de çok fazla Suriyeli var. Burada hiçbir şey kalmadı. Burada 4 milyon Suriyeli var. 2 milyon kişi daha yolda olduğu konuşuluyor. Bir süre sonra olmuyor. Avrupa neden istemiyor? Avrupa da biraz alsın” dedi.

Afganistanlı bir başka mülteci genç ise, “3 senedir Türkiye'de çalıştım. Her işte çalıştım. Türkler bize kucak açtılar. İyi insanlar. Şimdi Yunanistan gitmek istiyoruz. Ülke hedefimiz Almanya ya da Fransa olacak" diye konuştu.
'Nuh'un gemisi, son gemi'

​Söz konusu röportajın ardından bir otobüs firmasında çalışan yetkilinin, sığınmacılara"Nuh'un gemisi son gemi, kalkıyor. Evet, kurtuluş için son gemi" ifadesiyle seslendiği gözlendi.

Video: https://www.dailymotion.com/video/x7sbogg



Kaynak
https://t24.com.tr/video/avrupa-ya-gitmek-icin-yola-cikan-multeciler-burada-4-milyon-suriyeli-var-yarin-2-milyon-geliyor-hicbir-sey-kalmadi,26555
 

 

wmaraci
reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Mülteci sorunu büyüyor! Bulgaristan’dan Türkiye sınırına asker sevkıyatı… Yunanistan teyakkuzda

Reuters'ın Türkiye'den üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin göçmenlere sınır kapılarına açtığını belirtmesi üzerine; Türkiye'de birçok farklı ülkeden göçmen İstanbul Esenler Otogarı'na akın etti. Bulgaristan Başbakanı Borissov, mülteci akını nedeniyle Türkiye ile olan sınıra asker sevkiyatı yaptığı bildirdi. Yunan hükümeti kaynakları Yunanistan'ın deniz ve kara sınırlarındaki önlemlerin sıkılaştırıldığını duyurdu.
Bulgaristan Başbakanı Borissov, mülteci akını nedeniyle Türkiye ile olan sınırda önlemlerin artırıldığını söyledi. İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından Türkiye, Suriye'den gelecek göçmenlerin Avrupa'ya geçişini engellememeye karar vermişti. Açıklamalardan sonra dün geceden bu yana göçmenler, sınır kapılarına yönelmeye devam ediyor.

Bulgaristan Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamada ise mülteci akınını engellemek için Türkiye ile olan sınıra 1000 asker göndermeye hazır oldukları ifade edildi.

GÖÇMENLERE AVRUPA KAPILARI AÇILDI
Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacak. Türk yetkili, alınan kararla ilgili sahil güvenlik ve sınır güvenliği ekiplerine gerekli talimatların verildiğini söyledi. Esad rejimi güçlerinin İdlib'de düzenlediği askeri operasyonlar nedeniyle yılbaşından bu yana yaklaşık 1 milyon Suriyeli yerinden edilmiş ve Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz." ifadelerini kullanmıştı.

AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ GÖÇ ANLAŞMASI
2015te Suriye'den Avrupa'ya yaşanan göç dalgalarının ardından, Avrupa Birliği ile Türkiye göçmen krizinin çözümü için bir mutabakata varmıştı.

Mart 2016'da yürürlüğe giren mutabakatla birlikte, kaçak yollarla Yunanistan'a geçen göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmesine ve AB'nin Türkiye'ye geri gönderilen her bir göçmen karşılığında, hâlihazırda Türkiye'de bulunan bir göçmeni kabul etmesine karar verilmişti.

Yapılan anlaşmada ayrıca Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye Suriyeli göçmenlere harcanmak üzere iki aşamada 6 milyar euro ödemesi kararlaştırılmıştı.

Eylül 2019'da konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AB Komisyonu Sözcüsü Natasha Bertaud, AB-Türkiye arasındaki göç mutabakatı sonuç vermeye devam ediyor. Mutabakat sayesinde düzensiz göç yüzde 91 azaldı. diye konuşmuştu.

TÜRKİYE'DE 3.5 MİLYON SURİYELİ BULUNUYOR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye'de 3.5 milyon Suriyeli bulunuyor. Bu rakam 2014 yılında 1.5 milyon, 2015'te ise 2.5 milyondu.

Türkiye'de geçici koruma altındaki kayıtlı Suriyeli göçmen sayısı Ocak 2020'de 14 bin 34 kişi artmıştı. Türkiye'deki 3.5 milyon Suriyeli göçmenin 1 milyon 660 bin 581'i 0-18 yaş grubundaki çocuklardan oluşuyor. Kadınlar ve çocukları birlikte değerlendirince bu sayı 2 milyon 521 bin 416 kişiye ulaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Suriye'den zorunlu göç ile ilgili konuşan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Suriye'deki zorunlu göçün savaşın başından bu yana görülen en yüksek seviyede olduğunu söylemişti. Laerke, İdlib'de 2.8 milyon sivilin insani yardıma muhtaç durumda olduğunu belirtmiş ve çatışmaların şiddetlenmesi durumunda göç dalgasının büyüyebileceğini belirtmişti.

Türkiye'nin göçmenlere açık kapı politikası uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne'de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği yaşanmaya başladı. Sabaha karşı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, Yunanistan'a gideceklerini belirterek, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na yürüdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise bir grup göçmen, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yürüdü.

Kapıkule'de yaşanan yoğunluk üzerine bazı göçmenler, yolların dışında tarlaları kullanarak, Yunanistan'a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na yöneldi. Tarlalar ve ara yolları da kullanan göçmenlerin sınıra yürüyüşü sürüyor.

MİNİBÜSLERLE EDİRNE'YE GİDİYORLAR
Zeytinburnu'nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne'ye doğru yola çıktı.

MERİÇ NEHRİ YATAĞINI YÜRÜYEREK GEÇTİLER
Sınıra yürüyen göçmenlerin Meriç Nehri yatağını geçtiği anlar kameraya yansıdı

İzmir ve Çanakkale'de de gece saatlerinde göçmen yoğunluğu devam etti.

Kaynak: https://tele1.com.tr/sinirda-yogunluk-gocmenler-avrupaya-gecmek-icin-edirnede-135769/
 

 

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2472
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
Umarım uzun süre sınırlar açık kalır ve çoğu gider. Ülkeye gereksiz yük. Gerçi hepsi gitse bile Suriye'ye harcanacak atıyorum 1 milyar TL ile zaten siyasilerin araçları 2019'dan 2020 modele yükseltilir. Yani o para yine her türlü halka fayda sağlamıyor olacak. :) Ah be Türkiye.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al