Merhabalar arkadaşlar,
Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz sitemi 2 ay önce kurdum. 15 gün önce de bu forumda satılan backlink paketlerinden ekonomi adı altında satılan ufak yollu bi paket aldım.
Sorunum şu; ilgili sporda merak edilen konulardan tamamen özgün, yoast seo kriterlerine uygun bir makale yazıyorum. Makaleyi yayınladıktan sonra Google Search Console 'dan hızlı index almasını sağlıyorum. Makale konusunu google 'da arattığımda ilk sayfada çıkıyor makalem, bazen 2. sırada, bazen 4., 5.
Buraya kadar hersey normal, normal olmayan makalenin ertesi gün sıralamada 70. - 80. sıralara gerilemesi, bazı makalelerin ilk 100'den kaybolması.
Yeni bir makale yazıyorum, bu sefer google search console kullanmıyorum. Google'ın kendisinin gelip index almasını bekliyorum, ertesi gün index alıyor ama ilk 100'de yokum.
Burda da işin garibi, google'ın indexlediği ama ilk 100'de olmayan makalemi Search console 'dan yeniden indexlenmesi için talepte bulunuyorum. Zaten url indexli ve ilk 100'de yok ama ben yeniden talep gönderiyorum. Bide bakıyorum 5 dk sonra ilk 2'ye girmişim.
Sorunum sıralamada tutunamam. Bazen 70-80, bazen 100 ve üzeri sıralama değişimleri. Bu arada sıralama kontrollerini de sıra bulucular aracılığıyla türkiye geneli yapmaktayım. Google penalty cezası mı yedim diye düşünmeye başladım.
Konuyla ilgili tecrübeli olanlar varsa görüşlerinizi merak ediyorum.