Yenilikçi Hediyelerle Sevdiklerinizi Mutlu Edin!

Mutlu hissettiren kutu kelimelerinin ilk harflerinden ismini alan Muhiku, Mart 2018’de kurulan online bir yenilikçi hediye mağazası. Farklı zevklere ve farklı bütçelere ulaşmayı başararak hediye kutuları tasarlayan şirket, kendini sürekli güncellemesi ve geliştirmesiyle müşterilerinin kalbini kazanmayı başarıyor. Kurulduğu günden bu yana ürün gamını sürekli geliştiren, uygun fiyatlı özel gün koleksiyonlarıyla göz kamaştıran Muhiku’nun kuruluş amacını ve bugün bize sağladığı faydaları kısaca inceleyerek yenilikçi hediye kutularının yaratıcı dünyasına hep birlikte adım atalım!

Muhiku Neden Çok Başarılı Bir Girişim?

Özel günlerde şartlar istediğimiz gibi olursa ve içimize sinen bir hediye bulabilirsek sevdiğimiz kişiye ne kadar değer verdiğimizi gösterebilecek olmanın mutluluğuyla biz de en az hediyeyi vereceğimiz kişi kadar seviniriz. Fakat maalesef şartlar her zaman istediğimiz gibi olmayabiliyor. Üzerine düşünülmemiş, basit, sıradan hediyeliklerle sevdiklerimizi mutlu edeceğimize tam tersine onlara değer vermediğimiz izlenimini verebiliyoruz.

Geçtiğimiz sene Birleşik Krallık’ta 492 kişinin katılımıyla yapılan hediye araştırmasının sonucunda bu kişilerin yalnızca %1’inin beğenmediği bir hediyenin olmadığı ortaya çıkarken, kendisine gelen hediyeyi kullanan kişilerin oranının ise %3 olduğu belirtilmiş. Yani biz sevgimizi gösterecek hediye seçimleri yapmaya çalışırken aslında karşı taraftan bakan biri için çok başarılı olduğumuz söylenemez.

Sektöre aylık sürpriz kutu konseptiyle girse de kısa süre içerisinde abonelerinden aldığı geri bildirimler ve yorumlarla kendine yeni bir yol belirleyen Muhiku, artık müşterilerine deneyim odaklı, farklı kategorilerde ürünleri bir araya getirip sunarak onlara çok yönlü bir hediye deneyimi yaşatıyor. Türkiye’de de artık çok klişe hale gelen ve sıradanlığı sebebiyle kimseyi mutlu etmemeye başlayan çiçek, çikolata, isim baskılı kupa gibi seçeneklerden sıyrılarak kalıcı, anlamlı ve manevi değeri yüksek; alınan kişiye mutlaka yeni bir şeyler katacak kutular hazırlanıyor.

Erkeğe Hediye Almak Artık Zor Değil!

Kadınlar hediye almayı erkeklere göre daha fazla seviyorlar ve manevi şeylere çok daha fazla değer veriyorlar. Bu yüzden de kadınların erkek arkadaşlarına, dostlarına, babalarına ya da kardeşlerine hediye alma süreci biraz daha sancılı geçiyor. Bu alandaki zorlukları ve sıkıntıları bilen Muhiku, erkekler için özel olarak çıkarttığı kutularla her yaştan ve her zevkten erkeği özel günlerinde mutlu edecek kullanışlı kutular hazırlıyor.

Muhiku’da en çok satan hediye kutusu Brezilya, Kolombiya, Etiyopya, Kenya, El Salvador kahvelerini aynı set içerisinde alıcısıyla buluşturan Dünya Kahveleri Kutusu. Uygun fiyatı ve kaliteli içeriğiyle 3. dalga kahve deneyimini hediye konseptiyle bir araya getiren bu kutu, insanların hem kendilerine hem de sevdiklerine armağan etmekten hoşlandıkları, yenilikçi bir kutu. Sıradan hediyeler almaktan sıkıldıysanız Dünya Kahveleri Kutusu ile akılda kalıcı bir tercih yapabilirsiniz. Bu kutuyu zenginleştirmek ve uzun ömürlü ürünler eklemek isteyenler ise kaliteli french press, şık kupa, iş yerinde ya da okulda motivasyonunu arttıracak defter ekleyebilirler. Merak etmeyin, her hediye kutusu için en çok yakışacak yan ürünler Muhiku tarafından seçilmiş ve sayfalara eklenmiş. Yani sizin tek yapmanız gereken istediklerinizi seçerek kaliteli ve uygun fiyatlı seçimlerinizi hediye kutunuza eklemek.

Hazır kutulardan örnek vermemiz gerekirse; maskülen kokuya sahip kolonya, kahve, kalem, mum ve kitap gibi seçenekleri bir araya getirerek tasarladığı Erkeğe Hediye Kutusu, çok uygun fiyatıyla Muhiku’da en çok tercih edilen kutulardan biri. Şu ana kadar binin üzerinde erkeğe ulaşan bu benzersiz set, yüksek memnuniyet oranıyla yüzleri güldürmeye devam edecek. İçerisinde ek olarak doğa dostu cam matara ve siyah çerçeve bulunan Premium Hediye Kutusu da yine kadınlar tarafından Muhiku’da en çok tercih edilen hediye kutularından biri.

Kadına Hediye Alırken Hayatlarına Dokunun!

Kadına hediye seçerken piyasada birçok alternatifin bulunması kolaylık yaratıyor gibi gözükse de aslında daha çok kafa karışıklığına sebep oluyor. “Bu hediye onun kullanabileceği tarzda mı, daha önce böyle bir hediye edilmiş midir, halihazırda elinde olan bir ürün müdür” gibi sorular neyi seçeceğimize karar verirken bizi zorlayabiliyor.

2020 senesinde Leap Natural adlı sosyal girişimle el ele veren Muhiku, Mardin’deki kadınların ürettiği %100 doğal sabun ve liflere de kutularında yer veriyor. Bu sayede siz Muhiku’dan Leap Natural markasına ait bir ürün içeren kutu satın aldığınızda bir yandan da hem mülteci hem de Türkiyeli kadınların istihdamına katkıda bulunmuş oluyorsunuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Sevgililer Günü için çıkarılan koleksiyondaki üç kutuda bu markanın ürünlerine yer veriliyor.

Müşteri memnuniyetine verdiği önem kadar toplumsal sorunlara gösterdiği duyarlılıkla da ön plana çıkan Muhiku’nun özenle tasarlanan hediye kutuları ile anneye, kız arkadaşa, kardeşe en şık ve anlamlı tercihi yapabilirsiniz.

Doğum Günü Hediyesi ile Sevginizi Hissettirin!

Doğum günü hediyesi almak diğer özel günlere göre biraz daha zor olabiliyor. Örneğin yılbaşı hediyesi alırken, kar tanesi desenli kırmızı bir çorap bile yeterli olabilirken doğum gününün böyle bir teması olmadığı için doğrudan karşımızdaki ile alakalı bir seçim yapmak durumunda kalıyoruz. Bu durumda da özel bir hediye bulmak pek kolay olmayabiliyor.

Sektöre girdiği sırada yalnızca dünya kahvelerini ve dünya çaylarını set şeklinde satan Muhiku’da şu anda onlarca farklı hazır hediye kutusu bulunuyor. İşleri bir adım daha öteye götüren şirket, müşterilerine kendi hediyelerini tasarlayabilecekleri kendi kutunu yap hizmetini de sunuyor. Bu sayede siteye gelen biri hazır setlerden ilham alarak sevmediği ürünleri çıkarıp yerine alternatif ürünler koyduğu, tam anlamıyla kişiye özel bir hediye hazırlayabiliyor.

Yoğun iş ve okul tempomuzda bazen sevdiklerimizin doğum günü gibi özel günleri aklımızdan çıkabiliyor. Türkiye’nin 81 iline ücretsiz kargo ile kutularını ulaştıran Muhiku, İstanbul içinde teslim edilecek hediye kutularında ise aynı gün teslim hediye hizmeti sunuyor. Bu sayede siz sadece ödemeyi yapıp adresi giriyorsunuz, Muhiku ise hediyenizi gün içerisinde sevdiklerinizin kapısına ulaştırıyor.

Doğum günü hediyesi olarak Muhiku’da mevsime göre hediye kutularını değerlendirebilirsiniz. Örneğin ocak ayında doğan bir arkadaşınıza atkı, bere, çorap, çay, çikolata gibi ürünlerle içinizi ısıtacak bir hediye kutusu verebilirsiniz.

Sevdiklerinize özel günlerinde ne alacağınıza karar veremiyor, benzer hediyelerle tekrara düşmek istemiyorsanız Muhiku’daki farklı konsept hediye setlerine göz atabilirsiniz. Zaman zaman çok avantajlı kampanyalar düzenleyen siteyi aktif bir şekilde kullandıkları sosyal medya hesaplarından takip ederek fırsatları yakalayabilirsiniz.

Sitemize göz atmak ister misiniz? :) : https://muhiku.com/