sergennaslan adlı üyeden alıntı
Uyguntema'nın kendilerinin satın aldığını nereden biliyorsunuz hocam?
Sitelerinde şuan sadece 638 tane wordpress teması yüklü ortalama bir temayı 40 dolardan satın aldıklarını varsayarsak 638*40=25520 dolar yapar.
767 tane plugin var bunların tanesini ortalama olarak 15 dolardan görürsek 11500 dolar eder.
68 tane de woocommerce teması bulunuyor bunları da 40 dolardan görürsek. 2720 dolar yapar.
Hepsini toplarsak;
25.520+11.500+2.720= 39.740 dolar eder.
TL'ye çevirirsek
39.740*6= 238.440 TL yapar.
Şimdi soruyorum size 238 bin TL'nizi yüzlerce kendine ait lisansı ve telif hakkı olan aynı zamanda en ufak tazminat davasını bile kazanma şansınız %0 olan bir işe yatırır mısınız?
Bir husus var; 40 dolar olan temayı tek lisans üzerinden aldıklarında ''yasal olarak'' dağıtamazlar dolayısı ile en az 2000 dolar gibi bir rakam ödemeleri gerekiyor :)
Ben rakamları misal olarak verdim ama 2000 dolar olan lisansı alsalar bile satış hakkı yoktur.
Yani sizin verdiğiniz rakamın çok çok üzerinde bir yatırım yapmaları gerekiyor inandırıcı olmaları için.
Başka bir site var hosting dahil temalı fiyat veren. Ve azımsanmayacak sayıda müşterisi olmuş. Nereden mi biliyorum; sadece bahsettiğim yerden hizmet alan sadece 3 müşterinin sitesinde virüs temizleme işlemi yaptık. Bu arada temizlik işlemi için de ciddi miktar aldık ders olsun diye :)
Ve diğer sitelerden bazılarına ulaştığımda aynı virüslerin olduğuna denk geldim. Hiç umursamadım, çünkü hak ediyorlar aslında.
Kısacası böyle yerlerden tema alan kişiler kendi edip kendi buluyorlar. Bu yüzden kendimizi yormayalım :)
Hak eden ne ise onu bulsun.