-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sizin ürün seçme sayfanız nasıl bir yer onu bilemediğim için net bir kod yazamıyorum hocam. Etkileşimli olarak alert penceresinin çıkması için javascript kullanılması lazım, sayfa yenilendikten sonra php koduyla alert penceresi oluşturma olayını ben hiç sevmiyorum. Ürün seçme ekranında sadece tek bir ürünü seçtirmeniz lazım öyleyse, bir tane seçilip sepete atıldıysa (ki bu işlemin en güzel ajax ile yapılması gerektiğini düşünüyorum) diğer ürünlerin sepete ekle butonları disabled olması lazım. Sayfa yenilendiği zaman da eğer sepette ürün varsa butonlara yine disabled ataması yapılır. Tabii bunlar sadece görsellik için, isteyenin aşabileceği önlemler. PHP tarafında sepete yeni ürün ekleme işlemini de sınırlandırmak lazım. Sepetteki verileri array şeklinde düşünürsek
if(count($_SESSION['sepet'])==1) {
// Burada yeni ürünün eklenemeyeceği ile alakalı kodlar çalışsın. Ya hiçbir şey olmasın ya da buraya istek ajax ile geleceği için ürünün eklenemediğine dair bilgi mesajı döndürsün.
} else {
// Bu kısımda da sepete eklesin
}
Sizin için sesionStorage ile çalışan basit bir sistem hazırladım. Siz de bu mantık ile yola çıkarak ve biraz da ajax öğrenerek kendi mantığınızı kurabilirsiniz
https://jsfiddle.net/Abdullah61/c6a17Ljs/1/
1 kişi bu mesajı beğendi.
zodiax
zodiaxweb.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Coder & Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Sırf merakımdan soruyorum, belki fikir de verebilir; madem ki sadece tek ürün seçebilecek, neden direk ödemeye yönlendirmiyorsunuz da sepet gibi gereksiz birşeyle uğraşıyorsunuz?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
<script>
//Jquery ile
$(function() {
$("#ode").on("click", function(e) {
e.preventDefault();
if($(".satir").length>1) {
alert("Sadece bir adet ürün seçebilirsiniz");
return false;
} else {
alert("Sadece bir ürün olması durumunda gerçekleşecek işlemler...");
continue;
}
})
});
</script>
şurada if($(".satir").length>1) { yerindeki "satir" yerine bir değişken koymam gerekirse (phpdeki bir değişken $değişken gibi) bunu nasıl yaparım Abdullah hocam?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Oradaki satir kelimesi bir selector yani seçici, satir class ına ait tablo satırlarını temsil ediyor. length ile de bu satırlardan kaç tane olduğunu kontrol ediyor. Eğer birden fazla var ise yarı veriyor. Yani onun yerine bir php değişkeni koyulamaz. Ha js nin içine bir şekilde php değişkeni koyulup kontrol edilebilir ama sadece sayfa açılınca iş görür. Sanırım aklınızdaki senaryoyu düşündüğünüz gibi yapamazsınız.