-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba,
Evde kaldığımız şu günlerde bi yazılım dili öğrenmek istiyorum. Python'a çok rastladım açıkçası. Normalde php öğrenmek gibi bir niyetim vardı da şuan aklım Python'a kaydı. Sizce hangisini öğrenmeli? Hangisi daha çok gelecek vaat eder?
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
NodeJS, Ruby (with rails), elixir, goLang. salin arkadaslar artik php falan.
ML kasmicaksan girme bosuna python'a gereksiz. NodeJS ogren async dusunmeyi ogren. dil degil programlama ogren dil kolay.
10 yildir profesyonel olarak yazilim isi ile ugrasiyorum. benden tavsiye vaktini NodeJS, Ruby(yeni nesil derken bunu kast etmedim) yada elixir gibi yeni nesil dillere ayirman.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
çay ocağı işletmecisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
HapyMan hocam ML kasmayacaksan demişsiniz nedir o
Bilen söylemez, söyleyen bilmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Eğer belirli bir seviyeye kadar İngilizce diliniz varsa Udemy’de 26 lira civarına 50 saatlik harika eğitimler var. Hangi yazılım dilini öğrenecekseniz fark etmez, bu konuda Udemy büyük bir nimet.
Ben de Node js öğrenilmesi taraftarıyım. Php ve Phyton ikileminde kalsam gelecek ve kariyer açısından Python’u seçerdim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba hocam öncellikle belirtmek isterim, php ve phyton alanları farklı (benzer kısımlarıda var söz etmeğe değmeyecek kadar az)
Ben php ile uğraştığımdan php kısmına değineceğim.
Web alanında uğraşacaksan (sıfırdan site yapımı vb.)eğer temelin yok ise öncellikle işaretleme dili olan html öğrenip sonra php geçebilirsiniz. Zaten udemydeki coğu kurslar html ile başlamakta, tavsiye ettim eğitim (Emrah Yüksel gerçekten işinin ehli 10.000 fazla kayıtlı ögrencisi var.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Web alanında uğraşıyorum pythona rastlamadım.
Wordpress kursan kodları php
opencart kursan php
daha bir çok şey php.
Python nerede kullanılıyor bilmiyorum :D Python ile yapıpta PHP ile yapamayacağım örnekler verebilir mi bilen birisi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Node.js ve goLang.
Firmalar bu teknolojilere geçiş yapmakta. Sebebi ise iş yükü ve harcama azaltması. Sektörde açık var ve olmaya devam edecek.
Eğer Türkiye içinde orta ölçekli ve büyük ölçekli (10+ senelik paket program geliştiricileri) firmalarda çalışmayı düşünüyorsanız firmalar programlarını web'e taşımakta. Onlarda çoğunluk .netCore+Angular, bir kısmı ise Laravel+Vue.js tarafından yanalar. İş bulması kolay fakat maaş düşük(ne kadar .netcore teknolojilerine hakim olsanızda c# cı gözüyle bakmaktalar, personel konusunda alternatifi bol demekteler.)
Kaynak konusunda yabancı kaynaklara bakın.
Emrah Yüksel'in eğitimlerini alacaksanızda sıfırdan başlayanlar için tavsiye edemem. Belirli bir seviye birikiminiz var ise geliştirmek için olabilir. Eğer sıfırdan başlayıp kendisini eğitimlerinden örnek alırsanız araştırmacı değil, kopyala yapıştırcı olursunuz. + olarak ingilizce telaffuzlarda sorun var.
Gelecek vaad etmesinden ziyade sizin ilgi alanınız ne olacak ? Her laravel, .net bilen kişi e-ticaret sitesi kodlamıyor, her php bilen kişi blog kodlamıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
HapyMan adlı üyeden alıntı
kankirmizi Machine Learning : makina ogrenim algoritmalari, onlarda hight seviye math istiyor. o topa gireceksen once matematik kasman gerekecek mesela ptyhon ogrenmenin disinda.
aslında sadece ML değil hocam, veri analizi içinde pythhon kullanılabilir. bir çok alanda
Ek edit: istediğiniz tek bir dile yoğunlaşıp programlamanın mantığını öğrenmek, otomatik olarak sonrasında diğer diller için altyapı oluşturucağı için daha rahat öğrenebiliceksiniz. kaldı ki zaten bu zamanda 1-2 dil bilen adam işsiz kalması zor olmasa gerek :D
Wordpress Kurulum & Destek Hizmetleri İçin PM.