Bir kaç gün önce Facebook üzerindeki bir grupta gördüğüm bu acayip ve güzel JavaScript eklentisini sizlerle paylaşmak istedim . Zoom.js nin görevi ne ondan başlayalım. Normalde her tarayıcının Yakınlaştırma ayarı %100′dür kullanıcı okuyamadığı zaman yakınlaştırmak zorunda kalır ve yakınlaştırınca sayfa içindeki css kodlarımız birbirleriyle uyumsuz hale gelir ve ortaya kötü bir görüntü çıkar. Hakim El Hattab isimli bir Webmaster Zoom.js isimli bu eklentiyi çıkarmış ortaya ki bu eklenti sayfa içinde çok güzel çalışıyor. İstediğiniz bir div’i veya nesneyi belirleyip onun sol tıklamayla yakınlaştırılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ben sizin için bu yazı içerisinde yazı divini belirledim ve zoom.js den yakınlaştırmaısnı istedim. Eğer bu yazıya tıklarsanız mutlaka yakınlaşıcaktır. Deneyin
Eklentiden kısaca bahsettikten sonra kullanımını görelim.
Öncelikle zoom.js eklentisini sayfamıza çağırmamız gerekiyor. Bunun için Hakim’in GitHub linkinden eklentimizi indiriyoruz. Eklentimizi indirdikten sonra içindeki js klasöründeki zoom.js dosyasını hostumuzda uygun yere atıyoruz. Daha sonra