-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
İyi forumlar herkese..
Bundan 6-7 sene önce php konusunda kendimi oldukça geliştirmiştim, ufak scriptler yazıyordum, tamamen gelişme amaçlı. Ancak o zamanlar mysql_ fonksiyonları ile bitiyordu her şey. Şimdi tekrar başlamak istiyorum fakat çok uzak kaldığımı farkettim. Mysqli_ / PDO gibi şeylerle karşılaştım veritabanı işlemleri için. Birkaç video izledim eğitim yazısı okudum bunlarla ilgili fakat çok karmaşık geldi. Konuyla ilgili tecrübeli kişilere danışmak istedim ben de.
PDO / mysqli farkı nedir? Genelde scriptlerde hangisi kullanılıyor? Neden mysql_ bitti? Nasıl öğrenebilirim bunları, 5-6 sene önce bildiklerimden sonra öğrenmem gereken neler var?
Gibi gibi...
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum, iyi forumlar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
mysql_ desteği PHP nin 7.x li sürümleriyle beraber kullanımdan tamamen kaldırıldı. 5.x li sürümlerde çalışıyor sadece ve yeni projeler geliştiren birisi de artık php nin yeni sürümlerine göre kod yazacağı için mysqli veya PDO öğrenmek zorunda..Aslında mysql biliyorsanız mysqli öğrenmeniz pek zor olmayacaktır. Kodları birbirine çok benziyor. Mesela mysql_fetch_array olan fonksiyon mysqli_fetch_assoc gibi kullanılabiliyor. Ama PDO nesne yönelimli programlama yani OOP mantığına göre daha modern bir kullanım sunduğu için ve sadece mysql değil daha birçok farklı veri tabanı türünü desteklediği için öğrenmeniz gereken PDO olmalıdır. Hem daha kolay hem daha esnek hem daha çok işlevsel. Object mantığında olduğu için de öğrenmesi daha kolay aslında. Hani yazdım bunları ama çok tecrübeli olduğumdan değil, bildiğim ve tecrübe ettiklerimin bir kısmını yazdım :)