netbozum
tr.link

Bootstrap HK.

5 Mesajlar 653 Okunma
acebozum
tr.link

AhmeCakmak AhmeCakmak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar kendimi geliştirmek adına basit bir php script yazmaya karar verdim. Bunun için de internetten bir HTML CSS admin paneli indirdim. Bu indirdiğim tasarım bootstrap ile yazılmış. Benim HTML CSS ve PHP dışında başka kod bilgim yok. Bootstrap'in tam olarak ne olduğu hakkında da bilgim yok malesef...

Bu tasarımın içinde chat bölümü var mesela, giriş yapan kişilerin birbirleriyle görüşebileceği şekilde kodlanabilir. Ben bu chat bölümünü nasıl tek tuşla post edilcek şekilde yaparım. Yani mesajı yazıp gönder butonuna basılınca sayfa yenilenmeden mesaj gitsin istiyorum, facebook mesajlaşması gibi...

Tüm scripti tamamladıgımda bunu yapabilir miyim? Yoksa CHAT bölümünü baştan itibaren anlattığım şekile uygun kodlamam mı gerekli? Hangi kod bilgisi gerekli bu olay için ve beni çok zorlar mı? (Jquery, javascript vsvs.)

Şimdiden çok teşekkürler..

googleasistan
reklam

thepurge thepurge WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2019
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 217
  • Beğeniler 30 / 25
  • Ticaret 5, (%100)
ajax javascript yeterli olacaktır hocam boostrap da = boostrap için de kütüphane burası kullanabilirsiniz https://bootsnipp.com

• Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam bu kütüphaneyi nasıl kullanacağım, zahmet olmazsa biraz daha açar mısınız olayı?
Bootstrap'i kullanmam mı gerekli yani bu işlem için?

v4r1able v4r1able Coder Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad L** P**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 45 / 57
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba hocam bootstrap içinde bir çok tasarımın bulunduğu css dosyasıdır yani boostrap ile kendi temanı yapabilirsin veya başka bir bootstrap temayı düzenleyebilirsin sayfa yenilenmeden post işlemi yapmak istiyorsan jquery, javascript post işlemlerini kullanman gerek ayrıca mesaj sayfa yenilenmeden post edilebilir fakat gönderilen mesajları veritabanından bir dosya üzerinden çekebilirsin örneğin mesajlar.php?k_id=1 veritabanında k_id'si 1 olan mesajları listelemen gerek mysql ile veritabanına bağlanacaksın ve mesajlar tablosundan k_id'ye göre arama yapıp o sohbetteki mesajları listeleyeceksin ve jquery ile 100 salisede bir mesajları çekebilirsin ki anlık mesajlar listelensin anlık veri çekme hk. bir makalem bulunmakta incelersen anlarsın.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam çok teşekkür ederim, peki belirttiğim gibi benim html css php dışında web tasarım programlama kod bilgim sıfıra yakın.

Ben chat sayfasının gerekli kodlarını, veritabanına mesaj gönderip mesajların çekilmesini php ile yazmalı mıyım? Yoksa en son mu yapayım?

Yani şimdiden sayfa yenilenecek şekilde düz PHP ile kodlamalı mıyım? Yoksa hiç dokunmadan bekleyeyim mi :D

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al