lostyazilim
tr.link

Hata sayfalarını ilgili url ye otomatik yönlendirme

23 Mesajlar 3.280 Okunma
acebozum
tr.link

v4r1able v4r1able Coder Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad L** P**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 45 / 57
  • Ticaret 1, (%100)

OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı

Bu şekilde yapıp her sayfa çağrıldığın gerksiz bir sorgu çalıştırmaki stemedim. Bu şekilde yaptıktan sonra zaten javascripte de gerek kalmıyor.

Teşekkürler desteğin için..

Yani o zaman tek çare htaccess oluyor ondada http_referer alamazsın maalesef.

wmaraci
webimgo

GuestLion GuestLion WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)
Böyle bir sorgu çalıştırmak için sayfalar için, makaleler için, inforgrafikler içi, videolar için falan ayrı ayrı sayfa sorgulatmak gerekir. İçerik sayısının 3000 üzerinde olduğunu düşünürsen gereksiz bir gecikme yapacaktır.

• Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)

v4r1able adlı üyeden alıntı

Yani o zaman tek çare htaccess oluyor ondada http_referer alamazsın maalesef.

Yok mutlaka bir yolu vardır. Bende arıyorum. Bulursam buraya da ekleyeceğim.

Abdullahx Abdullahx MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek .
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 393 / 395
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam bu sorunun aynısını geçenlerde bir arkadaş daha sormuştu. Ben de merak edip bayağı bir araştırmıştım. Dediğiniz gibi önce referer e bakmıştım ama 404 sayfasında referer bilgisi yok. Sonuç olarak bir şey bulamamıştım.
Arkadaşlar örnek veriyor ama 404 hatası ne zaman gelir, ulaşılamayan bir sayfaya tıklandığı zaman, yanlış url olduğu zaman yani. Yanlış url varsa veri tabanı sorgusu nasıl çalışsın. Olmayan bir sayfadan bahsediyoruz :)

wmaraci
wmaraci

v4r1able v4r1able Coder Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad L** P**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 45 / 57
  • Ticaret 1, (%100)

Abdullahx adlı üyeden alıntı

Hocam bu sorunun aynısını geçenlerde bir arkadaş daha sormuştu. Ben de merak edip bayağı bir araştırmıştım. Dediğiniz gibi önce referer e bakmıştım ama 404 sayfasında referer bilgisi yok. Sonuç olarak bir şey bulamamıştım.
Arkadaşlar örnek veriyor ama 404 hatası ne zaman gelir, ulaşılamayan bir sayfaya tıklandığı zaman, yanlış url olduğu zaman yani. Yanlış url varsa veri tabanı sorgusu nasıl çalışsın. Olmayan bir sayfadan bahsediyoruz :)

Oda doğru gerçekten :laugh:

• Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)

Zaten sorun orada. Şöyle düşünelim.

Toplam 3000 sayfam var. Her bir ziyaretçi girişinde ki bu günde 30 bin üzeri sorgu demek sürekli çalışır. Çünkü sayfa var. Her sayfa olduğu için önce sorgu çalışıyor. Sonra sayfa varsa açılıyor.

Halbuki sunucuyu yormayacak hatalı sayfa sayısı 300. Yani 300 boş işlem için her seferinde 3000 satırı sorgulatmak...

• Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)
Wordpress te böyle bir eklenti vardı. Açıkçası ben bu kadar sorguyla yapıldığını sanmıyorum.

Bilmiyorum ama htaccess gelen istediğin url sini falan yakalayıp post edebiliyor olabilir..

• Üyelik 03.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek .
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 393 / 395
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam hatalı sayfa sayısına neden bir değer verdiniz ki, kullanıcını girdiği her yanlış url bir hatadır. Sayfanızda kırık link yoksa, url sini taşıdığınız bir sayfa da yoksa bu yol üzerinden gitmek yanlış gibi duruyor. Benim mantık tepetaklak oldu şu an :D Yoksa gerçekten hesaba katamadığım şeyler mi var anlayamadım

• Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)

Hocam hatalı sayfa sayısına neden bir değer verdiniz ki, kullanıcını girdiği her yanlış url bir hatadır. Sayfanızda kırık link yoksa, url sini taşıdığınız bir sayfa da yoksa bu yol üzerinden gitmek yanlış gibi duruyor. Benim mantık tepetaklak oldu şu an :D Yoksa gerçekten hesaba katamadığım şeyler mi var anlayamadım

Hocam aslında yapmak istediğim işin mantığı şu;

Yıllar içerisinde çok sayıda (son 7 yılın :) wordpresti drupaldi derken şöyle sayfalar oluşmuş;

site.adi/tag/ekonomi/faizler-dusuyor-mu
site.adi/node/ekonomi/faizler-dusuyor-mu
site.adi/etiket/ekonomi/faizler-dusuyor-mu

Şimdi bunları tek tek girmeye kalkarsam 500-600 sayfa birikmiş.

Bunun yerine url hata sayfasında yakalayıp url yi parçalayıp eşleşen en az iki kelime ile başlayan yada en benzer olan yeni içeriğe otomatik 301 verdirmek istiyorum.

404 sayfasında sorgu yaparsam boş bir sayfada olacak sadece 404 ler de çalışacak. Kaynak yönetimi adına en uygun kullanım budur. 404 geç açılması siteyi de etkilemeyecektir.

• Üyelik 03.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek .
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 393 / 395
  • Ticaret 3, (%100)
Anladım hocam yapmak istediğinizi sizin de bence yanlış bir yöntem üzerinden gidilmeye çalışılıyordu onun için demiştim.
site.adi/tag/ekonomi/faizler-dusuyor-mu
site.adi/node/ekonomi/faizler-dusuyor-mu
site.adi/etiket/ekonomi/faizler-dusuyor-mu
bu üç url nin hepsi de kırık, eğer bunlara tıklanırsa direkt olarak 404 e gidiyor. ve referer de oluşturmuyor. Anladığım gibiyse olay dediğim gibi daha önceden biraz araştırma yapmıştım ama sonuca ulaşamamıştım, vardır illaki bir yolu ama, eklenti var demişsiniz ya ona dayanarak.
GuestLion

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al