Com
Domain
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba,
Alanadı ve hosting fiyatları cidden çok yükseldi.Alanadlarımı ve hosting yenilememe kararı aldım.
Bu durumun üstesinden siz nasıl geliyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hostinglerde cPanel lisans sisteminin değişmesinden dolayı bir artış var, kullandığım panel farklı olduğundan beni etkilemiyor. cPanel kullansaydım da fazla etkilemezdi zira aşırı bir artış yok diye düşünüyorum.
Ancak domain fiyatları gerçekten uçmuş durumda. 3-4 sene önce yanlış hatırlamıyorsam 25 lira olan .com uzantılı domain fiyatı aynı yerde 55-60 lira olmuş durumda.
Edit: Domainlerinizi Teknoclouds adlı Türk firmasına transfer edebilirsiniz. En ucuz transfer ve yenileme fiyatları sunan firmalardandır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
ben sürekli taşıma yapıyorum diğer türlü yenileme fiyatları baya yüksek oluyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Özellikle dolar kurunun yükselmesi nedeniyle böyle bir durum ortaya çıktı. domain fiyatlarında USD bazında çok büyük bir değişiklik yok. Genellikle yenileme fiyatları yıllardır 8-9 usd seviyesinde. Adet az ise çok uğraşmaya değmez ama adet yüksek ise transfer fiyatı iyi olan yerlere transfer yapılabilir. bir çok firma yeni müşteri kazanmak için transfer fiyatlarını biraz daha düşük tutabiliyor. Bunun yanı sıra eskiden yurtdışı hosting fiyatları Türkiye ye göre daha avantajlıydı. ancak doların yükselmesi ile bu avantajda ortadan kalktı. Şu an piyasada oldukça iyi fiyatlara hosting hizmeti veren yerli firmalar mevcut.