Ben anlamıyorum, sözüm sırf para kazanmak uğruna yaptığı işe yönelik bilgi sahibi olmadan, araştırma yapmadan, ya ben kazanayım da nasıl kazandığım, kime zararımın dokunup dokunmadığı beni ilgilendirmiyor. Şeklinde umursamadan iş yapan, backlink paketi satan kişilere. Ve biraz da araştırmadan etmeden, sırf ucuz diye gelişi güzel her paketi internet sitesine alan arkadaşlara;
Webmaster konularında backlink satış alanlarında *** da dahil burada genel başlıklar
100 forum sitesinden backlink- 200 backlink
1000 whoisbacklink
Gibi varyasyonları bırakın artık arkadaşlar. Hatta bu tarz başlıkların açılmasını moderatörlerin yasaklaması gerekiyor.
Bu tarz sitelerin geneli, site sahiplerine ciddi zararlar veriyor. Çünkü örnek veriyorum, 100 adet forum sitesinin 30-40 ı zaten Google'dan ceza yemek üzere. Spam ihtimalleri almış başını gidiyor.
Ben backlink satıyorum, ne kadar? 10tl. Kaç site 100 site. Ooo, o zaman iyimiş seninki 100 siteden backlink 10tl hemen alayım. Sonuç? Birkaç ay sonra açılan başlık: Arkadaşlar sitem sıralamadan kayboldu. Ceza aldım, v.b
Amacım işini iyi bir şekilde yapan kişilere bir ithamda bulunmak değil, buna gram hakkım da yok zaten. Ancak lütfen biraz araştırın. Az önce *** 'da bir arkadaşın sitesinin spam ihtimali zararlı backlinkleri nedeni ile %40 'ın üzerine çıktığı, kendisine yardımcı olduğum için geldi bu konu aklıma.
LÜTFEN SİTENİZİ SEVİYORSANIZ, SİTENİZE DEĞER VERİYORSANIZ GELİŞİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE HER PAKETİ UYGULATMAYIN. EMEKLERİNİZİN TAMAMINA YAZIK OLABİLİR.
Sadece biraz araştırın. Moz.com link explorer gibi araçlar aracılığıyla tanıtım yazısı satın almak istediğiniz sitelerin spam ihtimallerini kontrol edin. Spam ihtimali turuncu ya da kırmızıya dönmüş olan yani ihtimali belli bir orandan yüksek olan sitelerle çalışmayın.
SİTENİZDE ZARARLI BACKLİNK VAR MI YOK MU KONTROL EDEBİLECEĞİNİZ ÖRNEK BİR SİTE;
https://analytics.moz.com/pro/link-explorer/ (SPAM İHTİMALİ %40 'den yüksek olan linkleri temizleyebilirsiniz) Bu tarz sitelerin alternatifleri Google'da mevcut
SİTENİZE ZARAR VEREN LİNKLERİ TEMİZLEMENİN YÖNTEMİ
GOOGLE WEBMASTER YÖNETİCİ HESABINIZDA OTURUM AÇIN, LİNKLERİ ALT ALTA NOT DEFTERİNE EKLEYİN. TXT OLARAK KAYDEDİN. Daha sonra bu linke tıklayarak kaydettiğiniz dosyayı seçin
https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main