-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce Alexa TR sıralaması 4.100 olan sitemin bugün 8.751 olduğunu görüyorum her gün artmakta ve site güncel sayılır. Yani 2-3 gün boşluk olsa da düzenli içerek attığım süreçlerde de hep yükseliyordu.
bir iç seo çalışması yaptırmıştık ve eksiksiz bir hale getirmekti amacımız ancak iç seoyu iyi bir çalışma yaptırmamazı rağmen alexa rank kötüleşti.
bunun yanı sıra sitemizin alexa da gözüken hız baremi %83 iken önce 71 e sonra da 61 e düştü şimdi de 64 olmuş hız. Neden alexa sonuçlarında kötüye gitmekteyiz?
sitemizin linki: tuyann.com
belki bilenler yardıcmı olur eksiklerimiz vardır gözle görülen bizim görmediğimiz
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Size değil genel olarak konuşuyorum, Alexa sıralamasını neden bu kadar umursuyorsunuz? Basit bir şekilde manipüle edilebilen, SEO açısından önemi olmayan bir sistem sadece. 7-8 ay önce kapattığım sitem sıralamada 5 milyonlarda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Alexa Amazon'a ait bir kuruluş hocam. Yani google arama sonuçlarında hiçbir etkisi bulunmayan istatiksel veri firması. Bu firmaya ait verilerin nekadar doğru olup olmadığını asla bilemezsiniz çünkü google'daki avrupa ve yerel sıralamanızı en iyi google gösterir.
Alexa ticari bazda sitelerin satılırken iyi fiyatlara satılması için kullanılıyor. Bir de haber sitesi tanıtım yazısı satarken özellik belirtmek için insanlar talep göstersin diye kullanılıyor.
Site hızı
Site görsellerin optimizasyonu
Sitenizde yayınladığınız içeriklerin kalitesi
Site içi ziyaretçilerin gezinme süresi
Siteye alınan backlinklerin kalitesi
Site dışı verilen bağlantılar
uzayıp giden bir listeden ibaret 200den fazla SEO kriteri mevcut.
Demem o'ki hocam; cahildim dünyanın rengine kandım. Hayale aldandım boşuna yandım. Seni ilelebet benimsin sandım. Ölürüm sevdiğim zehirim sensin. Evvelim sen oldun ahirim sensin.
Demiş bir Google çalışanı.