-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba arkadaşlar ham petrol almak istiyorum forex hariç nereden alabilirim ? Forex'te hem taşıma ücreti vs. ücret alınıyor hemde Türkiye'de 50 bin lira altı yatırım yapmak yasak olduğu için yurtdışına yönelmem gerekiyor onlara da güvenmiyorum. Güvenli bir şekilde nasıl alırım ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Ne yapmayı düşünüyorsunuz ki 2-3 tane varil petrol alıp evin bahçesine mi koyacaksınız.Satıcı şirkette toptan satmak varken 2-3 varil için size neden satsın. Forexte taşım ücreti vs alındığına eminmisiniz altına yatırım yaparken forexten sizden altın taşıma ücreti mi alıyorlar ?
Forexte petrolün varil fiyatı baz alınarak işlem yapılır diğer ek işler için ücret alınmaz sadece borsa komisyon alır. sizin mantığında o zaman senet alırken borsadan her senet için notere gitmek lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hocam online bankacılıktan yatırım hesabı açıyorsun. Türkiye’de fon sepeti olarak ak portföyün var yabancı petrol yatırım fon sepeti diye kodu “aes”. Akportfoyün ama tefas da işlem gördüğü için tüm bankalardan alabilirsin. Sepet yapmışlar muhtelif petrollerden alım yapıyorlar senin adına brentin teksasın falan, yatırımcı bilgilendirme formunda detayları mevcut. Ben brent 26 usd olduğu zaman aes fon sepetinden hisse başı 0.0076 dan aldım. Alış emrini öğlen 1 e kadar verirsen ertesi gün alıyor, satş da 2 gün sonra satıyor. Yani sanırım aradığın bu, fx gibi anlık al sat veya kaldıraçlı işlem yok. Yıllık komisyon da %2.9 işletme bedeli alıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
benim demek istediğimde bu zaten fiziki petrol alamayacağınıza göre forexten başka çarede yok .50 bin tl kuralının her yerde geçerli olacağınıda sanmıyorum ve bu tür kurumlar sadece komisyon keser ek başka ücret almazlar işlem hacminizin % lik bir dilimi olarak
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
kaldıraçlı işlemler ve bazı borsaları kullandım fakat daha bitcoin ve coin üzerine orda sadece komisyon veriliyor genel olarak borsa sitemlerini biliyorum yüzeysel olarak ,bildiğim kadarıyla sadece komisyon kesiliyor diye biliyorum ama yinede araştırma yapmak gerekli ,Bankaların yatırım hesapları oluyor bunları tercih ederseniz daha güvenli olur .Söylediğiniz gibi piyasaki bazı forex şirketleri dolandırcı yok ahmet bey şu kadar kazandı mehmet bey bu kadar kar etti gibi fakat bu konuda etraflıca bir araştırma yapmanızı ve makaleler okumanızı tavsiye ediyorum bu şekilde bilgiler edinebilirsiniz.Yoksa öylece girerseniz olaya muhtemelen dolandırılırsınız.
ilk olarak tavsiyem bankaların yatırım hesapları ile ilgili bilgiler edinmeniz orda muhtemelen olması lazım.
1 kişi bu mesajı beğendi.