netbozum
tr.link
acebozum
tr.link

kingfk kingfk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** C**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 8 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Herkese merhaba. Hali hazırda mevcut olan bir sitem var. Biraz gecikmeli açıldığını düşünüyorum (nuprom.com) bu açılış hızını nasıl yükseltebiliriz ? Saygılar.

googleasistan
reklam

• Üyelik 06.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** C**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 8 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
dipnot : site wordpress tabanlıdır. Ayrıca css , kod mod bilgim yoktur. Çok ahım şahım anladığım konular değil. O yüzden detaylı yardımcı olursanız sevinirim.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Ana sayfada 27.3 MB resim mevcut. Toplam ise 28.2 MB. Bu durumda hızlı açılmasını beklemek imkansız zaten.

Webpagetest ile analiz yaptığımda açılış hızı 60 sn.

Resimlerin yeniden ebatlandırılıp optimize edildikten sonra tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Ama bu işlemleri yaparken resim isimlerinin Türkçe karakter olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ads%C4%B1z-2.fw_-1024x682.png mesele bu resim 51 sn de yüklenmiş.

Resim analizini bırakıyorum.

Ads%C4%B1z-2.fw_.png bu resim 9.1 MB şu an. Optimize edilirse 996 KB düşeceği söyleniyor. Ancak 1920 x 1278 olarak ebatlandırılmış; son derece fazla genişlik ve yüksekliğe sahip ebatlar. Mesela bu resmi 1100 x 400 gibi ebatlandırabilirsiniz.

Kısacası işiniz tamamen resimler üzerine olacak.
kingfk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** C**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 8 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
hocam ebat konusunda site kendisi diyorki bu ebatta resim koy. Bende o ebatın dışında resim koyduğum zaman kaymalar oluyor, resim tam oturmuyor vb gibi sorunlar yaşanıyor.

Şimdi ben kalkıp resimlerin ebatını değiştirsem busefer farklı sorunlar ile karşılaşacam. Ebatla oynamadan yokmudur yolu ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** C**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 8 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Ana sayfada 27.3 MB resim mevcut. Toplam ise 28.2 MB. Bu durumda hızlı açılmasını beklemek imkansız zaten.

Webpagetest ile analiz yaptığımda açılış hızı 60 sn.

Resimlerin yeniden ebatlandırılıp optimize edildikten sonra tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Ama bu işlemleri yaparken resim isimlerinin Türkçe karakter olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ads%C4%B1z-2.fw_-1024x682.png mesele bu resim 51 sn de yüklenmiş.

Resim analizini bırakıyorum.

Ads%C4%B1z-2.fw_.png bu resim 9.1 MB şu an. Optimize edilirse 996 KB düşeceği söyleniyor. Ancak 1920 x 1278 olarak ebatlandırılmış; son derece fazla genişlik ve yüksekliğe sahip ebatlar. Mesela bu resmi 1100 x 400 gibi ebatlandırabilirsiniz.

Kısacası işiniz tamamen resimler üzerine olacak.

Resim isimleri ingilizce karakter %99'u. Zaten sitemizde dikkat ettiyseniz ingilizce. Team wiever ile yardımcı olursanız çok sevinirim gerekirse ücret ödeyeyim.

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
operation-room.png bakın mesela bu resim şu an 2.7 MB. tinypng sitesinde optimize ettim ve 924.5 KB düştü.

Burada önemli olan; KB miktarının en fazla 300 KB gibi olmasıdır (slide için söylüyorum) yani siz ebatları değiştirmediğiniz takdirde maaalesef aman aman bir sonuç elde edemezsiniz, bunu net olarak söyüyorum; tecrübe ile sabittir.

1920 olan genişlik masa üstünde belki sizin için gayet normal görünebilir ancak mobil versiyona bunun yansıması da bir o kadar olumsuzdur. Mobil uyumluluk analizi ne bakarsanız hatalar bölümünde bahsi geçen resimleri görürsünüz.

1100 yaptığınızda bir bozulma olacağına ihtimal vermiyorum. Yüzlerce sitede işlem yaptım çünkü.

Ama siz illa ki bu şekilde kullanacağım derseniz bir şey diyemem. Teknik analiz sonucunda yapmanız gerekeni izah ettim sadece.

Team kullanamıyorum maalesef.

Resimleri yeniden ebatlandırmadan direkt https://tinypng.com/ üzerinde optimize edin öyle görün sonucu. Ama istediğiniz verimi alamadığınızda tekrar uğraşmak zorunda kalırsınız.

Benden bu kadar :) Kolay gelsin.

• Üyelik 06.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** C**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 8 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
hocam dediğiniz şekilde örnek bi resim uyarladım ama çok aşırı çirkin durdu 1100x400 ebatında. Ayrıca mobilde de durum değişmedi .

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
https://www.nuprom.com/wp-content/uploads/2020/01/operation-room.png bu resim aslında 945 x 630 olması gerekiyor. Nereden mi biliyorum? Irfanwiev ile baktım.

Yani ben size yine 1100 derken aslında zaten fazla söylemiş oluyorum.

Dediğim gibi, siz bildiğiniz gibi yapın.

Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al