-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar, benim bir sitem var kullanıcılara atıyorum 10 TL'ye aylık kullanım izni vermek istiyorum ancak şirket olmadığı için ücreti online alamıyorum bunun yerine eft ile alsam yasal olarak sorun olur mu ? vergi filan durumundan.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şirket olmanıza gerek yok yaşınızın 18 üstü olması yeterli shopier ile online ödeme alabilirsiniz.
emreyvz
.NET Core & Angular & PHP
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Tam olarak emin değilim ancak yıllık belli bir meblağı geçmediği müddetçe sorun olmayacaktır.
Shopier, İyzico gibi sistemler de olsa belli bir kazanç sonrası vergi vermeniz gerekiyor. Aksi taktirde sonradan başınız ağrıyabilir. Ayrıca vergi ödemek için illa şirket sahibi olmanıza gerek yoktur. Gelir verginizi bankalarda veya vergi dairesinde ödeyebilirsiniz. Havale/EFT ile ödeme alacaksanız müşterilerinizden açıklama kısmında ücreti ne için aldığınıza dair bir açıklama yazmasını isteyebilirsiniz. Eğer açıklama boş veya anlamsız olursa sonrasında müşterilerinizden herhangi biri **************lık gibi suça sahip olursa, para transferinden dolayı sizin de başınızı ağrıtabilir.
*Gelir vergisi; gerçek kişilerin yani hukukta hak edinebilen ve yetki kullanabilen kurumlaşmamış kişilerin gelirleri üzerinden alınan vergi türüdür. Gelir bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarıdır.
Kolay gelsin.