lostyazilim

EFT İle Ücret Alamak Yasal Mı ?

3 Mesajlar 535 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sinanalagz sinanalagz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 19 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, benim bir sitem var kullanıcılara atıyorum 10 TL'ye aylık kullanım izni vermek istiyorum ancak şirket olmadığı için ücreti online alamıyorum bunun yerine eft ile alsam yasal olarak sorun olur mu ? vergi filan durumundan.

wmaraci
reklam

bahtiyar35 bahtiyar35 Burası cennet değil Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 69 / 77
  • Ticaret 2, (%100)
şirket olmanıza gerek yok yaşınızın 18 üstü olması yeterli shopier ile online ödeme alabilirsiniz.

emreyvz emreyvz .NET Core & Angular & PHP Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 691
  • Beğeniler 110 / 250
  • Ticaret 24, (%100)
Tam olarak emin değilim ancak yıllık belli bir meblağı geçmediği müddetçe sorun olmayacaktır.
Shopier, İyzico gibi sistemler de olsa belli bir kazanç sonrası vergi vermeniz gerekiyor. Aksi taktirde sonradan başınız ağrıyabilir. Ayrıca vergi ödemek için illa şirket sahibi olmanıza gerek yoktur. Gelir verginizi bankalarda veya vergi dairesinde ödeyebilirsiniz. Havale/EFT ile ödeme alacaksanız müşterilerinizden açıklama kısmında ücreti ne için aldığınıza dair bir açıklama yazmasını isteyebilirsiniz. Eğer açıklama boş veya anlamsız olursa sonrasında müşterilerinizden herhangi biri **************lık gibi suça sahip olursa, para transferinden dolayı sizin de başınızı ağrıtabilir.

*Gelir vergisi; gerçek kişilerin yani hukukta hak edinebilen ve yetki kullanabilen kurumlaşmamış kişilerin gelirleri üzerinden alınan vergi türüdür. Gelir bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarıdır.

Kolay gelsin.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al