-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar ip adresi kesin delil midir ? Özellikle son 5 yılda wifi ağları çok yaygınlaştı birisinin wifisi ile işlenen suçlar arttı. Başımdan böyle bir olay var birisi benim wifi ağıma bağlanıp birisinin sosyal medya hesabına girmiş bana gönderdikleri kağıtta söylendiğine göre giren kişi profilinde ki bir kaç şeyi silmiş, hesabına girilen kişi de şikayetçi olmuş. İP adresi benim çıkmış o yüzden ben sanık olarak yazılmışım, ip adresi haricinde ne gibi bir delil olabilir ? Savunma yazmam lazım ip adresi haricinde ne tür delillere başvurmalılar ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Çalışmıyor
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Giris yapilan hesabin mac adresleri bulunabilir. Ip tek basina delil değildir hocam. Mac adresleri sorgulanmasini isteyin
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı, Editör
-
-
Ad Soyad
M** R**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
MAC adresi sorgulatın hocam. IP adresi modem içindir, fakat MAC adresi cihaz içindir ve değişilemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Fetöcüler zamanında çok daha gündemdeydi bu phorm olayı. Normalde ssl sertifikalı siteler iss tarafından dinlenemez ancak phorm yazılımları ile kullanıcıdan bilgi çekilip ip ile birleştirildiğinde ciddi bilgi ediliyordu.
Bu yöntemle 2010 2014 arasında az twitter hesabı kapatılmadı.
İp hiçbir zaman tek başına değerlendirilmez. Ama eldeki diğer bilgilerle birleştipinde gayette ciddiye alınması gereken bir ley haline dönüşür.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Cihazın mac adresi tabiiki. Girilen cihazın size ait olmadığını bu şekilde kanıtlayabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlk aşamada siz sanık olduğunuz için sizin yapmadığınızı ispatlamanız gerekir diye düşünüyorum. Eğer kendinizi doğru bir şekilde ifade edemezseniz sorun yaşama ihtimaliniz var. Bu nedenle bir avukattan destek almanız daha doğrudur. Konuya hakim bir avukat nasıl savunulacağı konusunda doğru kararı verecektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
eğer yaptırımları ağır bir suç ise mutlaka avukata danışın. Buradan fikir alabilirsiniz ama aldığınız fikirler doğru olsa da bir avukat karşılaşacaklarınızı daha iyi bilip ona göre önlem alır.