Merhaba arkadaşlar;
Bazılarınız bilir yaklaşık bir yıldan fazla süre önce Pinterest için burada konular açıyordum. Sektöre giren kişiler kazanmıştır umarım.
Bir kaç gündür yeni bir trene atlamaya çalışıyorum. Bu trenin adı Telegram.
Bir çoğunuz Telegram hakkında fazla bilgiye sahip değil... fırsatı görenler köşe başlarını tutmaya başladılar bile... çok değil sadece 1 yıla kalmaz muazzam paralar dönecek telegram kategorisinde. Haliyle ben de ön vagonlardan yerimi almaya çalışıyorum.
Telegramdan Nasıl Para Kazanılır?
Telegram bir websitesi değil. Bu yüzden para kazanma işi sizin hayal gücünüze kalmış. Bir kaç tane örnek vereceğim.
1. Büyük abone sayısına sahip kanal oluşturursanız diğer kanalların reklamını alırsınız. Hazıda yüksek abone sayısına sahip kanal sayısı az. Bu yüzden istedikleri rakamlar oldukça yüksek olabiliyor. Zamanla kanal sayısı arttıkça fiyatlar düşecek. (100k aboneye sahip kanal 24 saat için 400 tl ücret istiyor)
2. Akla ilk gelen link kısaltma... bu kısmen işe yarasa da ileride kazançları düşecektir.
3. Niche sektör. Para kazanmanın belki de en uzun vadeli kısımlarından biri. Kazanılacak miktar sektörünüze göre değişir ve sizi uzun yıllar mutlu edebilir. Örneğin grafik tasarım kanalınız var ve kanal üyelerine ücretli iş yapıyorsunuz. (Bunun için kanala bağlı grup açmanız ve işleri ordan almanız gerekir veya satış linki paylaşmalısınız) Kitleniz güzel olursa yıllarca ekmek yersiniz.
4. e-ticaret:: Bir çoğuna zor gelecek ama iyi bir kitle oluşturursanız harika kazançları olacaktır. Telegram üzerinden istediğiniz kategoride e ticaret yapabilirsiniz.
5. Yeni olan bu sektörde köşe başlarını tutarsanız birileri hep sizi takip edecektir. Haliyle bu çakma kanallar size dolaylı olarak para kazandıracaktır.
Nerden Başlamalıyım?
Hemen uygulamayı indirip, kanallar için kanal adı alın. Uygulamaya sms le üye olunuyor. Bir hesap 10 kanal açabiliyor max. 10 kanalı da doldurun, satıp reklam parası yaparsınız. Örnek: https://t.me/sosyalticaret burası benim aldığım bir kanal adı. Diğer kanal adlarını satıyorum, özel bir kanalıma abone toplamak için reklam parasını çıkaracağım.
Şu an ben de yeniyim. Bir sektör belirledim ve o alanda temiz bir şekilde bir kaç ay ilerlemeyi düşünüyorum. İlk sorunum abone toplamak, araştırmaya devam ediyorum.
Benden söylemesi...