wmaraci reklam
lidertakipci

Nasıl onay alınır?

3 Mesajlar 589 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

aispowrev aispowrev voynla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 288
  • Beğeniler 35 / 71
  • Ticaret 2, (%100)



Günlerce,aylarca ve hatta yıllarca emek verip zaman ayırdığınız Youtube kanalınız veya web siteniz için verdiğiniz emek ve harcadığınız paraların karşılığını alma vakti gelmedi mi? Yıllık ödediğiniz hosting ve domain ücretleri gibi satın aldığınız hizmetler seo ve backlink paketleri ile yaptırdığınız anahtar kelime çalışması gibi hatta ve hatta satın aldığınız temalarınız da buna dahil edilebilir.

Google Adsense, işte bu noktada ufak ufak zaman içerisinde gelirinizi katlayabileceğiniz bir platform diyebiliriz. İster Youtube kanalınız olsun isterseniz de web siteniz hiç fark etmez gerekli şart ve koşulları sağladığınız taktirde kanalınıza veya sitenize Google bünyesindeki reklamları yayınlayarak gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Biz bu makalemizde web siteleriniz için Google Adsense başvurunuzdan hemen önce dikkat etmeniz gereken hususlar ve alınması gereken aksiyonları tek tek sizlere iletiyor olacağız. O halde zaman kaybetmeden hemen başlayalım.

Olmazsa olmazlardan ” Gizlilik Politikası ”

Başvurunuzu yaptınız ve onay alamadınız. Bunun başlıca sebeplerinden biri de Gizlilik Politikası sayfanızın olmaması olabilir. İster geniş yelpazeli bir site sahibi olun isterseniz de basit hiç fark etmez muhakkak oluşturmanız gereken bir sayfa olduğunu unutmayın. Başvurmadan önce gerekli aksiyonları alarak öyle başvurmanızda yarar var.

Gizlilik Politikası oluşturmadan başvurmanız durumunda büyük olasılıkla başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bunun sebebi ise sitenizi incelediklerinde bu işe ne kadar önem verdiğinizi buna bağlayabilirler, dolayısı ile negatif sonuç alabilirsiniz. Örnek olarak kendi gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.

Hakkımızda olmadan olur mu?

Gizlilik politikasının ne kadar önemli olduğunu yukarıda anlatmaya çalıştık. Dikkat etmeniz gereken bir başka husus da Hakkımızda sayfasının olmasıdır. Olmaması durumunda başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Bu nedenle başvurmadan önce gerekli aksiyonları almayı ihmal etmeyin. Örnek olarak bizim hakkımızda sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Son olarak İletişim sayfası…

Gizlilik ve Hakkımızda sayfalarından hemen sonra son olarak siteleriniz de yer alması gereken sayfa İletişim sayfasıdır. Google Adsense başvurunuzu yaptıktan sonra muhakkak bu 3 sayfa hakkında nasıl bir aksiyon aldığınızı incelemek için ziyaret edecektir.

Bu nedenle gerekli aksiyonları alarak kısa süre içerisinde İletişim sayfasını da ekleyerek başvurunuzun onay almasında katkıda bulunabilirsiniz.

Alt Alan adına sahip sitelerin işi bir hayli zor.

Blogger ve WordPress gibi sitelerin alan adlarını kullanarak oluşturacağınız blog siteleri biraz daha zor onay alanlar arasındadır. Örnek vermek gerekirse voynla.blogspot.com veya voynla.wordpress.com şeklinde oluşturulan sitelerden bahsediyorum.

Alt alan adı ile oluşturulan sitelerinizi yıllık ücretlerle alan adlarına taşırken dikkat etmeniz gereken hususlara da bir parantez açmak gerek. Anlatmaya çalıştığımız konuya örnek olarak blogspot.com uzantılı sitenizi .com uzantılı bir alan adına taşırken seo konusunda dikkat etmenizden bahsediyoruz.

Tamamen özgün içerikler yazmaya özen gösterin.

Başvuru yapanların en çok sorduğu sorulardan biri ise ” onay almam için sitemde kaç makale olması gerek? ” şeklindedir. Lakin bu tür sorulara net bir cevap kimse veremez. Çünkü bilinen yada açıklanan bir miktar veya sayı yok. Sizlere tavsiyemiz en az 300 ve 400 karakter içeren 15-20 makale yazmaya gayret edin.

Özgün makalelerinizi doğru anahtar kelimeleri ile zenginleştirmeyi asla unutmayın. Doğru anahtar kelimeleriniz ile özgün makaleleriniz entegre edilmesi sizin yararınıza olacaktır.

Görünüm ince bir detaydır.

Özen gösterilmemiş, saçma sapan renk uyumsuzluğu olan, mobil uyumlu olmayan sitelerin onay alması bir hayli zor. Nasıl içerik konusunda özgün yazılar yazıp kendinize bir kelime alt sınırı koymuş iseniz sitenizin teması ve görsel olarak zengin olmasına özen gösterin. Kodlama bilginiz var ise tasarımınızı kendi zevkinize göre yapabilirsiniz. İsterseniz ücretli temaları inceleyerek zevkinize güveniyorsanız satın alabilirsiniz. Ücretsiz de bir çok tema mevut. Bu konumuzdan bazı temaları inceleyebilirsiniz.

Sitenizi arama motorlarına ekleyin.

Google arama motoruna kayıt etmediğiniz bir siteyi onay alması için Adsense başvurusunda bulunmanız akıllı bir hareket olmayacaktır. İlk olarak sitenizi arama motoruna kayıt edin. Sitenizin index alması ve trafiğinizin artması için gerekli aksiyonları almayı unutmayın.

Sitenizin index alıp almadığını incelemek için arama çubuğuna örnek vermek gerekirse voynla.com veya site:voynla.com yazarak gerekli kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Google Analytics kullanmaya başlayın.

Siteniz hakkında verileri sağlıklı bir şekilde alabilmek, bilgi sahibi olabilmek için entegre etmeniz gerek. Entegre ettikten sonra mobil uygulamasını da indirerek benim gibi günün her saatinde analiz yapabilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Sizlere Google Adsense başvurunuzun onay alarak sonlanabilmesi için gerekli olan ipuçları ve tavsiyeleri ilettik. Gerekli aksiyonları alıp almamak sizlere bağlı. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yeniden başvurabilirsiniz. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Son olarak koronavirüs nedeniyle çalışanlarının işbaşı yapamaması nedeniyle yapay zeka tarafından yönetilip raporlanan Google, Adsense başvurularının sonuçlandırılması için belirtilen süreyi 2-3 haftaya kadar çıkartabilir. Bu nedenle hala başvurusu sonuçlanmayan site sahiplerinin bu konuda da bilgi sahibi olup, sabırlı olmasında fayda var.

Sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.
KAYNAK:
https://voynla.com/google-adsense-nedir-ve-nasil-onay-alinir/

temascript

kişi bu mesajı beğendi.

www.voynla.com Yeni nesil sosyal içerik platformu!
wmaraci
reklam

temascript temascript Kimlik Onayı Bekliyor Kimlik Onayı
  • Üyelik 09.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 146
  • Beğeniler 38 / 28
  • Ticaret 2, (%100)
Teşekkürler hocam sitenizi de ziyaret edip hakkımızda ve örnek gizlilik politikasına baktım aynılarını flash oyun sitem için yazsam olur mu acaba?
 

 

aispowrev aispowrev voynla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 288
  • Beğeniler 35 / 71
  • Ticaret 2, (%100)

temascript adlı üyeden alıntı

Teşekkürler hocam sitenizi de ziyaret edip hakkımızda ve örnek gizlilik politikasına baktım aynılarını flash oyun sitem için yazsam olur mu acaba?


Özgün yazmanız daha iyi olur hocam
 

 

www.voynla.com Yeni nesil sosyal içerik platformu!
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al