Winter adlı üyeden alıntı
Cevabınız için çok teşekkürler öncelikle.
Site konusunda anahtar kelime aracını kullanarak bir fikir oluştu kafamda.Aranması yüksek,rekabet düşük,tbm ise yüksek bir kelime buldum gibi.Yalnız şu aralar aklımın takıldığı şey,sırf o kelimeye odaklanıp niche tarzı mı gitsem yoksa hem o hem de ona benzer konudaki kelimelerle birlikte o alanda,ama biraz daha genele kayacak bir blog mu olsa diye düşünüyorum.
Bloggeri acemi olduğum için düşünüyorum açıkçası.Herhangi bir masrafı da yok domain harici.En azından başlangıcı bunla yapayım istedim.Sorun olmayacağına sevindim açıkçası.
Yok çıkmaz açıkcası ben de niche çalışıyorum uzun süredir gerçi bıraktım bu aralar ama bence olabilir. Normal ana karekter niche bulduysanız kuyruklarını da ekleyin.
Mesela: Niche kelime siyah ayakkabı modelleri diye sallıyorum. Bunu türetin ve, siyah uzun ayakkabı modelleri siyah bot ayakkabı modelleri siyah yazlık ayakkabı, kışlık, bağcıklı vs. vs. diye uzun kuyruklarıını da türetin. Bu şekilde türetilmiş nicheler ve ana niche üzerinden çalışma yapın.
Zamanla backlink vs alacağınız zaman ana niche kelimenize alın. Domain adını ana niche üzerinden .com olarak alın.
etiketlerde ana nich geçsin
başlıklarda geçsin
yazı içinde %30 dan fazla geçsin
görseller ilgili kelime isminde olsun.
ilgili kelime ile ilgili en az 3-4 içerik kuyruklarıyla birlikte en az 10 içerik min. 300 kelime ile geçsin içinde görsel yer alsın.
ingilizce yazım kuralları çok önemli dikkat edin.
yazı içinde ilgili kelimeyi robotlara uyarın, bold ya da strong kodları iş görecektir.
site title ve açıklama kısımlarında site keyword kısımlarında ilgili kelimeler ve ana kuruk kelimeler geçsin.
düzenli içerik girin. Konuyu olabildiğince geniş ama gereksiz olmayacak şekilde bilgi vererek işleyin.
Bir kaç ay bu şekilde devam daha sonra varsa o kategoride başka sitelere ara ara sitenizden çıkış verin ancak çıkışı ana niche üzerinden değil pek de değerli olmayan uzun kuyruklardan verin.
her içeriğin seo ayarlarını yapın.
kopya vs içerik kesinlikle bulaşmayın. Yapabilirsen özgün fotolar bul bulamazsan o kadar da dert değil.
İçerikleri başka kaynaklardan aldıysan belirt.
Sosyal medya hesapların olsun mutlaka.
Acemiysen sabır önemli hele niche çalışıyorsan. Ama bir noktadan sonra çok güzel ekmek çıkar. Sorun olursa yine yardımcı olmaya çalışırım şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin dostum.