lostyazilim
tr.link

Blog Ustalarına Bir Soru

10 Mesajlar 1.559 Okunma
lstbozum
tr.link

alidemiral alidemiral WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 152 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba. Webnode uzantılı site kullanıyorum. Birbirinden farklı konularda özel röportajlar yapıp yayınladığım bir blog. İçeriklerimi kendim üretiyorum. Bir reklâm ajansına, "Subdomain sitelere reklâm veriyor musunuz" diye sorduğumda olumlu yanıt almıştım. "Ana domaine ads.txt satırlarımızı ekleyebilirsiniz değil mi? Reklâmların görünmesi için ana domainin ads.txt dosyasına size göndereceğim satırları eklemeniz gerekiyor. Kaynak kodlarına giremezseniz, sitenizin yazılımı ile ilgilen birileri var ise bu konuda yardımcı olacaklardır size" demişlerdi. Bunun üzerine webnode yetkililerine mail gönderdim. "Subdomain sitede reklâm yayınlamaya yetkili değilsiniz" cevabını verdiler. Sanırım blogger'da var bu özellik sadece ama blogger'ın da temaları bir türlü kafama yatmıyor. İllâ bir yerden sorun çıkabiliyor. Fakat usta blogcular pekâla yapabiliyor enfes bir tasarım. 5 yıldır blog yazıyorum, yeni yeni öğrenmeye başladım bazı şeyleri. Biraz uzattım, kusura bakmayın. Webnode'nin kaynak kodlarına girmeye yetkim yok ama acaba özel banner reklâm, tanıtım yazıları gibi yöntemler benim için de geçerli midir? Bazı kod sitelerinde, "Bu alana reklâm verin" türü kodlar var. Bu kodlardan bir tanesini son yazdığım yazının altına koydum. Bir de deneme amaçlı; sitenin kapak bölümüne özel olarak, bir yakınımın iş yerinin bilgilerini içeren 860x160 ebatında hazırladığım banner görseli yükledim, dikkat çeksin diye. Bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum. Teşekkür ederim.
Not: Blogspot uzantılı adresim de var ama önceliğim webnode. Eğer söyleyecekleriniz umduğum gibi değilse blogger'a taşınabilirim.

wmaraci
reklam

bromed bromed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 20 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 74 / 62
  • Ticaret 1, (%100)
Yıllık 100 TL verip wordpress hosting + domain alırsanız rahat edersiniz.
alidemiral

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 152 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Bu gidişle öyle yapacağım galiba. Bir süredir aklımda. Teşekkür ederim.

Darknet Darknet Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1108
  • Beğeniler 125 / 293
  • Ticaret 25, (%100)
https://www.paranominal.xyz web sitem Blogger altyapili gayet memnunum hosting derdim yok hacklanme derdim yok çok şükür kaldı ki bir tek alan adı almam gerekiyor oda birsey değil böyle Bi nimet varken WordPress bence gereksiz
alidemiral

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

aries aries WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek işçi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 150 / 384
  • Ticaret 1, (%100)
Değerli arkadaşım yazınızda belirttiğiniz gibi 5 yıldır blog yazıyorsanız şayet webnode vs vs sitelerle hiç uğraşmayın... Alın bir domain + hosting istediğiniz sayfanızda istediğiniz reklamı, tanıtım yazısını yayınlayın kimseye bağımlı olmazsınız... İkinci bir alternatif olarak Darknet 'in dediği gibi sadece alan adı alıp blogger'a bağlayın... Her iki seçenekte de inisiyatif sizin elinizde olur...
alidemiral

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 152 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkür ediyorum kıymetli yorumlarınız için. Özel alan adı almak hep aklımda zaten. Bazı şeyleri düzene koyabilirsem...

bromed bromed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 20 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 74 / 62
  • Ticaret 1, (%100)

Darknet adlı üyeden alıntı

https://www.paranominal.xyz web sitem Blogger altyapili gayet memnunum hosting derdim yok hacklanme derdim yok çok şükür kaldı ki bir tek alan adı almam gerekiyor oda birsey değil böyle Bi nimet varken WordPress bence gereksiz

Blogger gayet hoş ancak wordpress kadar eklenti ve tema çeşitliliğine sahip değil. Yine de tercih meselesidir. Her iki sistem de kullanılabilir.

Voltaren Voltaren www.ZomPir.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 2093
  • Beğeniler 527 / 643
  • Ticaret 0, (%0)
webnodeyi ilk defa sizde duydum peki reklam yayınlamak icin tam sürüm vs satın al seçenekleri yokmu? Madem orayı seviyorsunuz ordan devam etmiş olursunuz

Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/

• Üyelik 03.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 152 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Voltaren Var ama ilk açtığımdaki webnode'den başka bir versiyona geçti. Türkçe dil seçeneği kaldırıldı. Çek merkezli bir site. Google çeviri yoluyla iletişim kuruyorum üstelik. Yönetici panelini eski üye olduğum için değiştirmediler. Bambaşka bir formata döndü.
Bloğum budur: https://alidemiral.webnode.com.tr/
Bu da blogspot olanı: https://alidemiral.blogspot.com/

Darknet Darknet Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1108
  • Beğeniler 125 / 293
  • Ticaret 25, (%100)

bromed adlı üyeden alıntı

Blogger gayet hoş ancak wordpress kadar eklenti ve tema çeşitliliğine sahip değil. Yine de tercih meselesidir. Her iki sistem de kullanılabilir.

Eğer fonksiykonel bir Blog olmayacaksa test vb. İçermeyecekse bence Blogger tüm beklentileri karşılıyor sonuçta 1 milyon kişide aynı anda girse Blogger kasmaz ama WordPress te sürekli bu sorun yaşanır hacklenme olasılığı yüksek Blogger de mail adresini vermezsen imkansız yani güvenlik ve sade bir Blog için gayet yeterli WordPressi özel bir projem olmadığı sürece tercih etmem :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al