lostyazilim

Hosting Alırken Aylık Trafik Kaç Gb Alınmalı

17 Mesajlar 5.207 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

StreetStiLLs StreetStiLLs WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Matematik Öğretmeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)
Wordpress alt yapılı bir site açmayı düşünüyorum
Wp için linux hostingi önerdiler ama aylık trafik konusunda emin olamadım.
5gb
15gb
50gb
sınırsız gibi paketler var.
İnternette araştırma yaptığımda her yazının çok farklı şeyler yazdığını ve bulduğum tüm sonuçlarının da çok eski paylaşımlar olduğunu gördüm.

Normal bir blog sitesi için günlük kaç k hit için kaç k almam gerektiğini merak ediyorum.
Tahminime göre sosyal medya üzerinden günde 100 hit gelir diye tahmin ediyorum.
Fiyat olarak daha uygun olduğu için alırsam yıllık almayı düşünüyorum. 1 yıl boyunca sorun yaşamayacagım paket olsun istiyorum.

wmaraci
reklam

MasterKazanc MasterKazanc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İçerik üreticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 178 / 341
  • Ticaret 1, (%100)
Sıfırdan bir site açıyorsanız 5 gb bile fazla. Ziyaretçi sayınız arttığında daha sonra hosting planınızın özelliklerini yükseltebilirsiniz.

• Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)

MasterKazanç adlı üyeden alıntı

Sıfırdan bir site açıyorsanız 5 gb bile fazla. Ziyaretçi sayınız arttığında daha sonra hosting planınızın özelliklerini yükseltebilirsiniz.

Günde şuanki durumumla 100 ziyaretçi gönderebilecek potansiyelim var.
Günde 100 ziyaretçi için ayda ortama kaç gb gider?

Bu sayı zamanla artacak çünkü. Yıllık alacağım için riske atmamak lazım.
Çünkü arada çok aşırı fiyat farkları yok.

MasterKazanc MasterKazanc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İçerik üreticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 178 / 341
  • Ticaret 1, (%100)
StreetStiLLs 100 veya 1000 ziyaretçinin yarattığı trafiği net olarak bilemeyiz ancak dediğiniz gibi ziyaretçi potansiyeli varsa 15 gb ve üzeri plan sizin için daha uygun olacaktır. Bu arada yıllık satın alım yapsanız dahi sonradan trafiği yükseltebiliyorsunuz.

wmaraci
wmaraci

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
100 ziyaretçinin her biri 3 sayfa gezse ve bir sayfanızın ortalama boyutu (resimler dahil) 2MB olursa eğer

Bu durumda günlük 600 MB trafik gerekir. Aylık ise 18 GB. Tarayıcı önbelleği de işin içine girdiğinde 15 GB civarına düşebilir bu sayı. Botlar da gelecek ayrıca onu da varsayarsak 20-25 GB alabilirsiniz.

Yalnız yıl oldu 2020, hala hosting paketlerinin bant genişliği limitinin bu şekilde düşük olmasını anlamıyorum.
webloggi

kişi bu mesajı beğendi.

115880 115880 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 01.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 52 / 49
  • Ticaret 2, (%100)
İçeriklerde birkaç resim olduğunu varsayarak 15 GB'lık paket işinizi görecektir diye düşünüyorum. Hangi firmayla çalışacağınıza bağlı ama çoğu firma üst pakete geçirip faturadan kalan gün kadar ücreti çıkartıyor. PM atarsanız aylık 5 liraya 5 GB alan ve limitsiz trafik veren, günlük yedekleme ve ücretsiz CDN gibi hizmetler sunan sağlam bir bulut hosting firması da önerebilirim.

• Üyelik 15.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 3, (%100)

binotuz adlı üyeden alıntı

İçeriklerde birkaç resim olduğunu varsayarak 15 GB'lık paket işinizi görecektir diye düşünüyorum. Hangi firmayla çalışacağınıza bağlı ama çoğu firma üst pakete geçirip faturadan kalan gün kadar ücreti çıkartıyor. PM atarsanız aylık 5 liraya 5 GB alan ve limitsiz trafik veren, günlük yedekleme ve ücretsiz CDN gibi hizmetler sunan sağlam bir bulut hosting firması da önerebilirim.

güzel host dusunuyorum . yıllık 40 tl ye aylık 15gb verıyor. arastırdıgıma gore de suan Türkiye'de en iyi hizmet verenlerden biri. Fiyat çok önemli değil benim için.
65 tl ye de 50gb lık verıyor.
Belki ben ne yaparsam yapayım 15gb a yaklaşamayacaksam bike 15 alıp geçmek mantıklı.
Ama 15e yakın gidicekse 50 alıp geçilebilir. Sonuçta ayda 25 tl için risk almaya değmez.
O mantıkla gidince yine uygun fiyatlı 100gb veya sınırsızları var.
Ama gereksiz olacaksa fazla para ödemeye de gerek yok.

115880 115880 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 01.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 52 / 49
  • Ticaret 2, (%100)
Güzel ile ben de çalıştım yanlış hatırlamıyorsam üst pakete geçilebiliyordu.

İçeriklerinize bağlı olarak 5 gb bile yetebilir. Güzel ile çalışırken forum sitemde logo ve tema dosyaları vs. harici resimler hostinge yüklü değildi. Aylık +10k sayfa görüntülenmesi almasına rağmen 2 gb trafiği geçtiğini hatırlamıyorum.

Ama siz içeriklere bol resim yükleyecekseniz atıyorum sayfa başı 3-4 MB olacaksa ziyaretçiler de birkaç sayfa gezerse o zaman 15 gb bile yetmeyebilir.

ArchLarch ArchLarch WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 21 / 27
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam hiç uğraşmayın alın sınırsızı kafanız rahat olsun. Sonradan yükseltme derdiyle uğraşmayın yedekleme taşıma felan uğraştırıcı hem site 1 konu ile hit patlaması yaşarsa o zaman sınırsız trafik almadım diye pişman olursunuz. Başıma geldiği için söylüyorum. 1 ayda harcadığım trafiği 3 günde harcadım 4. Gün mecbur yükselttim.

farukkarahan farukkarahan StarDust Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek technical expert
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 783
  • Beğeniler 107 / 218
  • Ticaret 5, (%100)
Sınırsız yazanların çoğu hatta sanırım hepsi aslında sınırsız değil. Hepsinin bir sınırı var.

Yeni bir site için 5 gb trafik yeterli olur. Ayrıca eskiye dayalı hazırda bir sistem, sosyal medya yada siteniz yok ise günlük 100 ziyaretçiyi de ilk aşamada göremeyebilirsiniz.

Kolay olduğu için duruma göre yükseltirsiniz.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al