Gülüyorum sadece... Yukarıda bahsettiğim durumdan zerre bir şey anlamadan tamamen başka bir konuya odaklanmışınız.


Benim ilk yazdığım mesaj yani sizin bunları ampül matematiğiyle mi hesaplarınız dediğiniz mesaj, asgeri ücretin 12 yılda dolar cinsinden arttığını iddia eden arkadaşa; askeri ücretin 12 yıl içinde 30 küsür dolar azaldığını anlatmaktaydı. Siz o mesajı hala anlamamış olmalısınız ki burada Türkiye'deki enflasyon oranından bahsediyorsunuz. 2008 yılındaki asgeri ücreti o yılın dolar kurundan TL ye çevirmek demek, bu paranın tl deki bilmem %10 Luk enflasyondan etkilenmediği onun yerine Amerika'daki %2 lık enflasyon oranından etkilendiği ve basitce 12 yıl boyunca bu asgeri ücretin dolar olarak durduğu anlamına gelmektedir. Eğer dikkat ettiyseniz arkadaş doları 7tl den değil 2tl ye yakın bir orandan çevirmiştir.

Bunlara ek olarak güya resmi site olarak bahsettiğiniz site, dolar cinsinden hesap yapmayıp sadece TL nin Türkiye'deki değer kaybını hesaplayabilmektedir.


Bakın geçen yıl Amerika'daki enflasyon oranı %2.4 dür. Misal en basitinden alacağınız bir cep telefonu belli bir sürede %2.4 zamlanmaktadır. Sizin bunları ampül matematiğiyle mi hesapladınız dediğiniz hesap Türkiye'deki enflasyonu düşünmeden dolar cinsinden asgeri ücret artmış diyen arkadaşa, sadece Amerika'daki enflasyonu eklediğimizde bile asgeri ücretin 30$ azaldığını kanıtlamak amacıyla otomat bir site aracılığıyla yapılmıştır.

(Sizin verdiğiniz komik cevap, bunları ampül matematiğiyle mi yaptınız olmuştu? Hayır otomat araçla yaptım)

Ayrıca sizin anlamadığınızı düşündüğüm bir diğer nokta dolardaki enflasyonu olumlu bir şey olarak düşünmenizdir. Dolardaki enflasyon, Tr deki enflasyonu doğrudan etkileyen olumsuz bir etkendir.


Zaten Türkiye'deki enflasyonu hesaba kattığımızda bu enflasyon oranı %2 değil hükümetin açıklamasına göre %11 olacaktır(sadece son sene)
Bizim burada odaklandığımız nokta bambaşkadır.

Bilgi eksiklerinizi kapatıp konuyu baştan sona tekrar okursanız meseleyi daha iyi anlayacağınıza inanıyorum...

İyi forumlar dilerim...