Soruma cevap alamadım ama yine de bildiklerimi aktarayım.
Litespeed ile openlitespeed arasında fark vardır, bu yüzden Litespeed mevcut ise Litespeed Cache ile verim alınabilir. Puanların yükselmesi için Fast Velo City eklentisini de yükleyebilirsiniz. Openlitespeed ayarları daha farklıdır.
Bir de Autoptimize eklentisini özellikle Litespeed ile kullanan siteler mevcut, bu yanlış bir uygulamadır bilginiz olsun.
Eğer Nginx sunucu ise en iyisi Wp Super cache eklentisidir. İlla puanlar da yükselsin diyorsanız, yanına yine Fast Velo City eklentisini kurabilirsiniz.
Ancak Fast Velocity bazen First Byte Time süresini olumsuz etkileyebiliyor bu yüzden daima Webpagetest ile analiz yapmanızı öneririm. Uğraşamam diyorsanız en azından Pingdom ile analiz edebilirsiniz ayrıca.
Apache sunucuda ise W3 Total Cache en idealidir diyebilirim.
Wp Rocket ile en iyi verimi Nginx sunucuda alabilirsiniz. Gayet iyi uyum sağlar. Ancak Pagespeed analizine puan açısından katkısı yoktur. Konuda yorum olduğundan bunu da eklemek istedim.
Hatırlatmakta fayda görüyorum; Litespeed Web Server mevcut olan sunucularda çok aksi durumlar olmadıkça ( bu arada litespeed sunucu tam kapasite lisansı olması gerekir ) en iyi verimi Litespeed Cache eklentisi ile alırsınız. Bunu neden söylüyorum; gereksiz yere ücretli eklenti kullanmayın diye :) Mesela benim satışını yaptığım eklentiyi bile ben Litespeed sunucularda kullanılmasına gerek yok diyorum. Para kazanılacak diye bazı gerçekleri de görmezden gelemeyiz.
Yine yazı uzuyor kusuruma bakmayın :)
Cloudflare konusuna da değinmek gerekiyor konu hızlandırma olduğunda. Nedense yanlış olan bir algı var: Cloudflare siteleri hızlandırdığına dair. Maalesef bu pek doğru değil.
TR lokasyonda barınan siteler için kesinlikle faydasından çok zararı vardır. Avrupa lokasyonda barınan siteler için de belki 1 tık faydalı olabiliyor ama çok nadir denk geldim buna. Amerika lokasyonda barınan siteler için faydalıdır, itiraz etmem.
Ancak resimleriniz yanlış ebatlandırılmış ve optimize edilmeden sitenize yüklenmiş ise hiç bir cache eklentisinin faydası olmayacaktır. Samimi olarak söylüyorum; resimler aslında en önemli unsurdur, özellikle mobil versiyonu düşündüğümüzde.
Şu an aklıma gelenler bundan ibaret. Umarım izah edebilmişimdir.
Wordpress Site Hızlandırma Rehberi geçenlerde yayına almıştım unuttuklarım varsa belki işinize yarar diye bırakıyorum.
İyi forumlar, kolay gelsin herkese.