Dün akşam 17:00-18:00 civarında mecidiyeköy viyadük altında kaldırımda yürürken karşımdan gelen adamla yan yana çarpıştık ve ben önemsemeden devam ettim. 2 dk sonra arkamdan geldi ve ışıklardan karşıya geçerken kardeşim az önce bana çarpıp geçtin 2 saattir arkadan sesleniyoruz, orda ki kadınlarda bağırdı arkandan duymadın dedi. Açıkcası ben hiç ses duymadım ama kusura bakma abi dalgınım farketmedim dedim. Sonra elinde iphone 5 ekranı gördüm, sadece cihazın ekranı vardı. Baksana nasıl vurduysan elimde ki cam yere düştü kırıldı, bide nasıl becerdiysen dizinle vurdun resmen dedi. Bende bunun arkası nerde ne alaka falan diye sorguladım. Hanımın telefonun ekranı kırılmıştı bende sanayi mahallesine gittim ve çin malı 130 liraya cam aldım. Kendim takabildiğim için camı aldım eve dönüyordum dedi. Napalım şimdi falan dedi. Ne istiyosun sen söyle yani dedim. 2-3 dk duraksadık falan sonra şey dedi 80-90 lira ver üstüne tamamlar yenisini alırım falan dedi. Bende valla kusura bakma çalışmıyorum mümkün değil yani dedim. O ara cüzdanını falan gösteriyor bana sürekli baksana kardeşim 39 yaşında evli adamım cüzdanımda 5-10 lira anca var benim bunu yaptırmam lazım, benim hanım Trabzon'lu tam bir osmanlı kadını ve biliyosun onların karı dırdırı çekilmez falan diye saçmalıyor. Ama tüm bu olaylar yaşanırken benim nutkum tutuldu çünkü hayatımda böyle birşey yaşamadım. Tamam al 70 lira daha da veremem dedim. Şerefsiz herife 70 lira kaptırdım. İnanın polis çağırmak falan aklımdan geçti ama viyadüğün tam ortasında kimse yoktu ister istemez gerildim ve uğraşmak istemedim.
Sizinde başınıza gelir böyle bir durum yaşarsanız doğrudan polisi arayın ve beni de bilgilendirin bu adam icraatlarına devam edecektir.
Tipik özellikleri: Uzun boylu (1.80-1.85cm) esmer, koyu renkli ve yırtıklı bir kot pantolon tarzı bişey vardı. Boyuna göre fit kiloda.
Olay tam olarak o istikbal mağazasının önünde yaşandı.
Edit: Gün içerisinde karakola şikayet etmek için gittim.Olayı izah ettim ve bunun bir suç teşkil etmediğini ifade ettiler. Bıçaklanmam,gasp edilmem ya da cebir durumları gerekiyormuş. Büyükdere caddesi gibi merkezi ve bankaların olduğu en işlek yerde olayı yaşıyorum. Hemen tepemde mobese kameraları mevcut, polise onu söyledim. Hatta olay yerinin fotograflarını çektim. Şahsın ismini sordular, bunu bilmem mümkün değil dedim. Olay yerinde kimse olmaması nedeni ile mecbur kaldım ve parayı vermek zorunda kaldığımı söyledim. Bizi arasaydın ya da genç adamsın neyinden korktun verdin hemen parayı dediler.Bende sağlık çalışanı olduğumu ve emniyetle bir alakam olmadığını dolayıyla kendimi savunabilmek konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi ifade ettim.
Not: arkadaşlar ben bu durumda polisi arayıp adamı orda 10-15 dk tutamazdım, belki bana zarar verecekti ya da cebinden bıçak çıkaracaktı. Açıkcası karakol ortada bir suçlu göremedi ve bana da yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bir kez daha nalet, nefret ettim. Ülkede galiba kendimizi korumak için belimize silah takıp gezmemiz gerekecek.