-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Tasarım Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese selamlar başlıkta belirttiğim gibi görüşlerinizi yorum olarak bekliyorum.Ayriyetten hangi platformdan alış-satış yapabilirim acaba komisyon kısmından az olan önerilere açığım.
Yaşasın Açık Kaynak
Kişisel BLOG www.enesdenemeler.blogspot.com
OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Hisse olayı şirketin kar payından sana para kazandırır veya şirket değer kazancıkca hisse değeri artarak sana para kazandırır. Her türlüde çalışarak kazanılan bir durum olduğundan İslami açıdan sıkıntı yok. Tabi daha ayrıntılı olarak ilgili kişilerden teyit yapabilirsin. Bankalar üzerinden hisse alabilirsin akbank birçok kişinin kullandığı yer.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Tasarım Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kar payından sana para kazandırır derken hocam açıklarmısınız rica etsem.
Yaşasın Açık Kaynak
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kardeşim kara ve zarara ortak olduğun için caizdir. Amma hissesini aldığın şirket haram yollarla kazanç sağlıyor ise o hisseyi alıp satman kazanç sağlaman caiz değildir. Temel nokta hissesini aldığın şirketin haram mı helal mi ticaret yaptığı noktasıdır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Tasarım Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam haramla işim yokta Aselsan vs. hisselerini düşünüyorum.Hocam kara ortak olmak derken şirketin kazandığı kardan dolayı hisselerinin artması ve hissemi satmam Kara ortak olmak mı?
Yaşasın Açık Kaynak
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet kardeşim yükselince seninde kazanman, düşünce seninde kaybetmen kara ve zarara ortak olmak demek. Ama bana kalırsa girmeni tavsiye etmem dıştan göründüğü gibi asla masum değil. Borsa = Büyük balık küçük balığı yer.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi & SEO Dan
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Benim bildiğim faizin haram olmasındaki sebeplerden birisi, mevcut parayı risksiz şekilde arttırmaktır.
Ticarete atıldığınızda paranızı kullanırsınız ve risk alırsınız. Emek harcasanız da harcamasanız da risk aldığınız için o para helal olur. Tabi illegal, ayıp, etik dışı işler yapmıyorsanız.
Hisse senedi de benzer mantıktadır. Hisse senedi almanız kesinlikle kazanacağınız anlamına gelmez, şans faktörü de yoktur. Risklidir ve kazancınız araştırmalar ile, değerlendirmeler ile olur.
Din konusunda uzmanı değilim, kendi dinimi içimde yaşıyorum ama fikir istiyorsanız bana göre hisse senedi haram değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Haram Değildir Diyenler İçin Bir Soru Sormak İstiyorum.
Şimdi a Hissesine Adamlar 400milyar Lık 1 Liradan Tüm Hisseleri Topluyor Hissenin Değeri 1.1 Yükseliyor Sonra 1.1 Liradan Alanlar da Oluyor. Büyük Yatırımcı 1.2 Liradan Geri Satıyor.
Sen Kagıdın Fiyatını 1.2 Liraya Çekip Piyasadaki Yatırımcıların Yatırımlarınıda Hortumluyorsun.Bu Haramdır.
Daha Önce Okuduğum Fetva lara Göre de Hocalarımız Uzun Vadenin Haram Olmadığı Görüşünde dir.Sanırsam Buda Şirketin Finansal Değerinden Dolayı Aselsan Gibi Sağlam Kagıtların
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bu çok ince bir konu maalesef :)
İşin içinde banka var ise tamamen caiz diyemeyiz sanki.
Banka faiz ile kazanç sağlıyor nihayetinde. Büyük şirketler de her zaman banka ile çalışır.
Biraz matematik gerektiren bir konu derim :)
Vtcam
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
77, (%100)
Ev almakta haram dostum o zaman bakma sen al ne istiyorsan:)