WordPress geliştirme ekibi, 5.3 sürümü itibariyle, WordPress üzerinde kurulu bir web sitesindeki güvenliği arttırmak ve yönetim e-posta adresinin güncelliğini kontrol etmek amacıyla, yeni bir özelliği devreye aldı. WordPress 5.3 sürümü itibariyle web sitenize admin olarak giriş yapmak istediğinizde, belli periyotlarda yönetim e-posta adresinin güncel olup olmadığına dair bir soru ekranına yönlendirileceksiniz. Varsayılan olarak WordPress yönetim e-posta adresi doğrulama sayfası, 6 ayda bir karşınıza çıkacak. Eğer web sitenizde birden fazla admin varsa, 6 aylık periyodun bitimini takip eden ilk admin girişinde bu ekran gösteriliyor, tüm adminlere ayrı ayrı gösterilmiyor.
Kasım 2019'da yayınlanan 5.3 sürümüyle gelen bu özellikte, birçok web sitesi için 6 ay doldu ve yöneticiler bu ekranla karşılaşmaya başladılar.
Bu özelliği kapatabilir ya da sorgu sıklığını değiştirebilirsiniz.
WordPress Yönetim E-posta Adresi Doğrulamasını Kapatma
Eğer bu doğrulama ekranıyla 6 ayda bir karşılaşmak istemiyorsanız, tema klasörünüzün içinde bulunan functions.php dosyasının içine şu kodu yerleştirebilirsiniz:
//Wordpress Yönetim e-posta Adresi Doğrulamasını Kapatma
add_filter( 'admin_email_check_interval', '__return_false' );
WordPress Yönetim E-posta Adresi Doğrulama Sıklığını Değiştirme
Eğer 6 ay olan varsayılan süreyi değiştirmek istiyorsanız, aşağıdaki kodu yine tema klasörünüzün içinde bulunan functions.php dosyanıza eklemeniz ve 6 yazan yerdeki değeri isteğinize göre değiştirmeniz yeterli. Bu doğrulamayı ayda bir defa görmek istiyorsanız 1, yılda bir defa görmek istiyorsanız 12 yazmalısınız.
//Wordpress Yönetim E-posta Adresi Doğrulama Sıklığını Değiştirme
add_filter('admin_email_check_interval', (6 * MONTH_IN_SECONDS));
Kaynak: https://www.canatasever.com/wordpress-yonetim-e-posta-adresi-dogrulama/